Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Thailand

wAARDEvolle projecten in Thailand

Wil je weten hoe je een positieve bijdrage kunt leveren aan de lokale bevolking én de natuur tijdens jouw vakantie in Thailand? Wat zijn mooie projecten en initiatieven om te bezoeken? Wij hebben tips!

1. Somboon Legacy Foundation

Olifanten die voor het vermaak van de toerist worden gebruikt... De Somboon Legacy Foundation is er klaar mee en biedt bij hun olifantenopvang in Kanchanaburi een hands off beleid. De olifanten mogen vrij rondlopen en worden niet gevoerd of gewassen door toeristen. Want als er één ding onnatuurlijk is voor olifanten, is het wel aangeraakt worden door mensenhanden. Bij de opvang bewonder je de dieren dus van een afstand en kun je in het educatiecentrum alles leren over olifanten en hun natuurlijke gedrag. De missie van de Somboon Legacy Foundation is om onwetende toeristen te informeren zodat zij niet per ongeluk meewerken aan dierenleed.

Verantwoorde olifantenopvang Thailand
Deel op Pinterest

Het aanraken van olifanten gebeurt bij vele andere opvangen in Thailand die zich 'ethisch verantwoord' noemen. Let dus goed op als je een olifantenopvang wil bezoeken. Worden de dieren aangeraakt of mag je een ritje op de rug maken? Dan is het foute boel. Kies voor een opvang zoals die van Somboon en je weet zeker dat het goed zit!

In de buurt overnachten? De opvang zit op het terrein van The Legacy Riverkwai Resort.

2. Compenseer je vlucht naar Thailand

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!