Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Thailand

Eco-projecten in Thailand

Wil je weten hoe je een positieve bijdrage kunt leveren aan de natuur en dieren tijdens jouw vakantie in Thailand? Wat zijn mooie projecten en initiatieven om te bezoeken? Wij hebben tips!

1. Soi Dog

Zoek jij tijdens een vakantie in Thailand een plek om vrijwilligerswerk te doen en een verschil te maken? Een nobele stichting in Thailand is Soi Dog. Zij zetten zich in voor zwerfhonden en -katten in Azië. Hun enorme opvangcentrum ligt in Phuket en is de grootste van heel Zuidoost-Azië. De missie van Soi Dog is om het welzijn van katten en honden in Azië te verbeteren. Dit doen zij onder andere door gewonde of zieke zwerfdieren op te vangen, in te enten tegen ziektes als rabiës en door zwerfdieren te castreren/steriliseren om de situatie onder controle te krijgen. Ook in noodsituaties schiet Soi Dog te hulp, denk aan natuurrampen of andere rampen waarbij de dieren weerloos zijn.

Vrijwilligerswerk Thailand
© Soi Dog
Deel op Pinterest

Soi Dog is er niet alleen voor zwerfdieren, maar redt ook honden en katten van de vleeshandel die nog erg groot is in Azië. De dieren die Soi Dog van de straat haalt en redt, komen beschikbaar voor adoptie. Zo krijgen de honden en katten een goed leven in een liefdevol thuis. Sinds 2020 zet Soi Dog zich tevens in voor educatie om bij de lokale bevolking meer begrip te creëren voor dierenwelzijn. 

Soi Dog is dus op alle vlakken goed bezig voor honden en katten. Wil jij dit goede doel steunen? Dat kan middels een donatie óf vrijwilligerswerk. Bij Soi Dog helpen vrijwilligers van over de hele wereld met het socialiseren van dieren, het uitlaten van honden en spelen met katten. Persoonlijke aandacht en uitdaging is super belangrijk voor de 1800 dieren in de opvang en door ze te socialiseren maken ze meer kans om geadopteerd te worden. Je kunt al bijdragen als je slechts twee dagen beschikbaar bent. De opvang bezoeken zonder vrijwilligerswerk te doen kan ook. Je bent van harte welkom in het opvangcentrum van Soi Dog in Phuket. Ze zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00-11:30 en van 13:00-15:30. Om 10:00 en 13:30 zijn er gratis tours door de opvang. Een bezoek aan Soi Dog is geweldig voor dierenliefhebbers!

2. Somboon Legacy Foundation

Olifanten die voor het vermaak van de toerist worden gebruikt... De Somboon Legacy Foundation is er klaar mee en biedt bij hun olifantenopvang in Kanchanaburi een hands off beleid. De olifanten mogen vrij rondlopen en worden niet gevoerd of gewassen door toeristen. Want als er één ding onnatuurlijk is voor olifanten, is het wel aangeraakt worden door mensenhanden. Bij de opvang bewonder je de dieren dus van een afstand en kun je in het educatiecentrum alles leren over olifanten en hun natuurlijke gedrag. De missie van de Somboon Legacy Foundation is om onwetende toeristen te informeren zodat zij niet per ongeluk meewerken aan dierenleed.

Verantwoorde olifantenopvang Thailand
Deel op Pinterest

Het aanraken van olifanten gebeurt bij vele andere opvangen in Thailand die zich 'ethisch verantwoord' noemen. Let dus goed op als je een olifantenopvang wil bezoeken. Worden de dieren aangeraakt of mag je een ritje op de rug maken? Dan is het foute boel. Kies voor een opvang zoals die van Somboon en je weet zeker dat het goed zit!

In de buurt overnachten? De opvang zit op het terrein van The Legacy Riverkwai Resort.

3. Compenseer je vlucht naar Thailand

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!