Ga naar content

Fietsen in Thailand

De meeste rondreizen voeren langs dezelfde hoogtepunten en mooie plekken in Thailand. Ben je op zoek naar een unieke ervaring en een bijzondere reis in Thailand, overweeg dan zeker eens een fietsreis.

Fietsvakantie in Thailand

Reis je zelfstandig naar Thailand, dan kan je makkelijk een fiets huren in Thailand op de plekken waar jij wil fietsen. Een georganiseerde fietsvakantie in Thailand biedt echter meer zekerheid en kan geboekt worden bij gespecialiseerde reisorganisaties, waarmee je dan 2 tot 3 weken de meest ongerepte gebieden van het land per fiets verkent. Het is echter niet noodzakelijk om zolang op het zadel te zitten, je kan er namelijk ook voor kiezen om een korte bouwsteen te boeken van 2 tot 3 dagen, waarmee je gaat fietsen in Bangkok, het groene noorden of op een van de eilanden.

Mooiste fietsgebieden in Thailand

Wat is het mooiste gebied om te fietsen in Thailand? Ieder gebied heeft zijn charmes. Ga je fietsen in een stad, dan kan je van de ene bezienswaardigheid naar de andere fietsen, langs mooie tempels en kleurrijke marktjes. Kies je ervoor om te fietsen in natuurgebieden in Thailand, dan is het noorden een aanrader. Hier kan je wekenlang fietsen langs groene velden, jungle en lokale bergvolkeren. Een overzicht van leuke plekken om te fietsen in Thailand:

1. Fietsen in Bangkok

In Bangkok valt er overal wel wat te beleven: ontdek het bruisende leven van een Aziatische metropool, met het paleis van de Koning, tal van prachtige tempels, klaxonerende tuktuks en stalletjes met heerlijk eten. Fiets door nauwe straatjes en langs geurende marktkraampjes. Maar je kan ook een rustig gedeelte van Bangkok op de fiets verkennen, er zijn diverse groene gebieden.

Net buiten Bangkok waan je je meteen in een heel andere wereld. Wie de boot neemt over de rivier de Chao Phraya (mogelijk om de fiets mee op de boot te nemen) kan hier genieten van het Thaise plattelandsleven in een groene oase. Fiets over rustige paden langs uitgestrekte fruitplantages en over smalle fietspaden boven de khlongs, dat is de naam voor de vele kunstmatige kanalen die je aan deze kant van Bangkok nog vindt.
Lees meer over fietsen in Bangkok.

2. Fietsen in Ayuttayah

Op slechts een uurtje rijden ten noorden van Bangkok ligt het tempelcomplex van Ayuttayah. Ooit was dit het glansrijke centrum van het Koninkrijk Ayutthaya, een historisch koninkrijk dat bloeide van 1351 tot 1767. Op het meest welvarende moment telde de stad meer dan een miljoen inwoners. Met de val en verwoesting van de stad in de 18de eeuw door de Birmezen kwam er een eind aan Ayuttayah, maar vandaag de dag kan je nog genieten van een groot complex met oude tempelruïnes. Het gebied kan uitstekend per fiets verkend worden. 

3. Fietsen in Sukhothai

Tussen Bangkok en het noorden van het land ligt de Thaise provincie Sukhothai, met prachtige Historisch Park van Sukhothai. De tempelruïnes en enorme boeddhabeelden in dit gebied staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lees meer over fietsen in Sukhothai.

4. Fietsen in Noord-Thailand

Het noorden van Thailand staat bekend om de weelderige jungle en de lokale bergstammen. Fietsen in dit deel van Thailand vergt wat meer energie, want het landschap is heuvelachtig. Een leuke 10-daagse route voert van het voormalige Lanna koninkrijk van Chiang Rai naar Chiang Mai. Ook in deze omgeving kan je prachtig fietsen en / of mountainbiken. Bekijk de tips van fietsjournalist Bram de Vrind over fietsen in Noord-Thailand.

5. Fietsen in Zuid-Thailand

Maak een fietsreis door het exotische zuiden van Thailand: langs witte zandstranden en af en toe een duik in de helderblauwe zee. Vanaf Bangkok kan je naar het zuiden van Thailand fietsen via Khao Sam Roi Yot, een nationaal park met mooie grotten, kalkstenen rotsen en prachtige natuur. Verder naar het zuiden kan je een bezoek brengen aan Phang Nga Bay, waar de bekende Ko Tapu rots loodrecht uit zee steekt.

6. Fietsen van Bangkok naar Chiang Mai

Avontuur voor de echte die-hards: fietsen van de hoofdstad naar het noorden van Thailand. 

Tips fietsen in Thailand

Zorg dat je tijdens een fietsreis in Thailand voldoende bescherming tegen de zon meeneemt: goede zonnebrand, een hoedje of petje en veel water.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!