Ga naar content

Duurzame cadeaus

Staan de feestdagen voor de deur of is er een verjaardag op komst? Altijd zit je weer met de vraag: wat kan ik aan iemand geven waar diegene écht blij mee is en nog jaren plezier van heeft? Wij geven inspiratie voor leuke eco-cadeautjes voor natuurliefhebbers. En dit hoeven zeker niet altijd materiele giften te zijn!

Groene cadeautips

Uiteraard houden wij de cadeautjes binnen het natuur- en reisthema. Je kan hierbij al zoveel leuke ideeën bedenken voor eco-cadeaus waar iemand echt wat aan heeft.

1. Natuurgidsjes

Onze persoonlijke tip: in onze eigen webshop vind je mooie natuurgidsjes voor op reis en voor avonturen in eigen land. Een super leuk schoencadeautje! Het zijn kleine gidsjes waarmee je veelvoorkomende dier- en plantensoorten kunt identificeren. Een cadeau waarmee je meer leert over de natuur in eigen land of op je reisbestemmingen. Bezoek onze gidsjesshop en ontdek welke gidsjes er allemaal zijn.

Duurzaam cadeau
© Natuurgidsjes.nl
Natuurgidsje
Deel op Pinterest

2. Ervaringscadeau

Wat denk je dat iemand zich over tien jaar nog herinnert? De spullen die je gegeven hebt of een super toffe herinnering die je samen gemaakt hebt? Wij weten het wel. Denk daarom eens aan een belevingscadeau. Simpelweg samen een dagje de natuur intrekken met wat lekkers kan al een heel mooi cadeau zijn. Quality time met de mensen om wie je geeft is uiteindelijk het meest waardevolle cadeau. Een dagje suppen of kajakken en aansluitend eten kan bijvoorbeeld toffe herinneringen geven. Maar je kan dit natuurlijk zelf invullen naar interesse van jouw dierbare.

Duurzame cadeautips
Deel op Pinterest

Wil je het groter aanpakken? Denk dan aan een fotoworkshop, wadlopen of vogelexcursie. Kijk eens bij Belevenissen.nl. Hier vind je leuke uitjes (in de natuur) en cadeaubonnen voor als je iemand liever zelf laat kiezen. Of misschien gun je iemand een leuk nachtje weg?

3. Eco-producten

Houdt iemand van lekker op pad gaan en reizen? Dan zijn duurzame reisproducten ook altijd handig. Denk eens aan een shampoo bar, herbruikbare bestekset, navulbare reisflesjes, een drinkfles of een duurzame zonnebrand. Dat is best prijzig om zelf te kopen maar heel nuttig.

Meer budget tot je beschikking? Misschien wil je iemand wel een duurzame outfit cadeau geven. Duurzame merken als Fjällräven en Travelin' Outdoor gaan jaren mee.

Eco-producten
© Travelin' Outdoor
Deel op Pinterest

4. Reisboeken

Een mooi boek waar iemand met veel plezier nieuwe inspiratie uithaalt is altijd goed. Dit kan in veel gevallen ook tweedehands. Kijk eens naar onze aanraders voor mooie reisboeken en shop bij Bol.com (tweedehands) naar de mooiste exemplaren. Van een inspiratieboek voor duurzaam reizen tot mooie fotoboeken.

5. Bosje bomen

Bij WNF kun je al jaren een bosje bomen bestellen. Een leuk alternatief voor een bos bloemen, dat in veel gevallen totaal niet duurzaam is (gekweekt in verwarmde kassen, pesticiden en hoog watergebruik). Een bosje bomen is dat wél, want de opbrengsten van de bosjes bomen steekt WNF in het herstellen van bos in het Atlantisch Regenwoud. De ontvanger krijgt een leuk persoonlijk kaartje op bio-papier en een videoboodschap.

6. Iets voor de dieren

Een voedersilo voor de vogels, een egelhuis of vetbollen, je hebt kadootjes in alle prijscategorieën. 

7. Overige ideeën voor avonturiers

Een leuk kado voor iemand die houdt van kamperen in de natuur of hiken in de outdoors? Een rugzak, een kookstel of een mooie thermosfles. Wat vind jij een tof cadeautje voor natuurliefhebbers

Nog een laatste tip: misschien weet je wel dat de jarige hart heeft voor een bepaald goed doel, dan zal diegene het ook super vinden als jij een donatie doet voor dit initiatief.

Cadeautje duurzaam inpakken

Leuk cadeautje gevonden? Denk dan ook aan een eco-verpakking. Je kan cadeautjes bijvoorbeeld heel leuk inpakken in oude kranten, met een lapje stof van kleding die versleten is of een (goed schoongemaakte) glazen pot. Met een beetje creatief denken, weet je zeker dat jouw duurzame cadeautje straks de show steelt!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!