Ga naar content

Paardrijden in Bulgarije

Mooiste plekken Bulgarije - Een paardrijvakantie is de ultieme manier om te ontspannen. Wanneer je gaat paardrijden in Bulgarije kom je in contact met ongeschonden natuur en een bijzondere lokale bevolking. De vele bergen in het land bieden een grote verscheidenheid aan ruiterpaden.

De grootste diversiteit in landschap vind je in de Teteven Balkan: pittoreske valleien met glasheldere rivieren, oude wouden met verscholen graslanden, hoge bergkammen en -toppen, spectaculaire vergezichten en schilderachtige dorpjes. Hier ontmoet je locals, die je laten proeven van hun zelfgemaakte rakiya. Het maakt allemaal deel uit van de beleving.

Paardrijvakantie in Bulgarije

Bulgarije is zeer divers en biedt ook de mogelijk tot een combinatie van paardrijden, culturele bezienswaardigheden in Bulgarije en het gevoel van hoe het leven er werkelijk is. Een paardrijvakantie kan je het hele jaar door maken, maar de meest aanbevolen periode is van april tot november.

Mooiste gebieden paardrijden Bulgarije

Een leuke tip voor een paardrijvakantie is het lagere deel van de Stara Planina, tussen 400 en 1100 meter hoogte. Je rijdt over zandwegen en ruiterpaden. Op sommige plaatsen is de ondergrond ruig en rotsachtig, er is dan de mogelijkheid om in draf te gaan of te galopperen. Elke dag ben je tussen 4 en 6 uur aan het paardrijden. De duur kan je uiteraard aanpassen naar jouw wensen. Overnacht in gastverblijven waar eten wordt gekookt door de gastvrouw- of heer, en eet af en toe ook in kleine restaurants. Het contact met de lokale bevolking is ook bijzonder.

De Stara Planina is de langste Bulgaarse bergketen en strekt zich uit van het westen van Bulgarije tot aan de Zwarte Zee. Hiermee deelt hij het land in twee. Vroeger werd de bergketen "Balkans" genoemd, waar de huidige naam Balkan van afstamt. Een groot deel van de geschiedenis van Bulgarije vond hier plaats en drukte zijn stempel op het landschap.

1. Natuurlijke hoogtepunten
- Het Central Balkan National Park vormt het grootste deel van de Stara Planina. Een oppervlakte van meer dan 70.000 hectare wouden is het leefgebied van vele dieren, waaronder een aantal met uitsterven bedreigde soorten.

Mooiste gebieden paardrijden Bulgarije
Deel op Pinterest

- Het best bewaard gebleven beukenwoud van de Balkan is het Boatin natuurreservaat. De bomen zijn gemiddeld 130 jaar oud. Het natuurgebied staat op de beschermde lijst van de UNESCO.

- De grot Saeva Dupka is een van de mooiste grotten van Bulgarije. De grot is 205 meter lang en meer dan een miljoen jaar oud. In de vijf zalen en tal van gallerijen vind je vele bizarre formaties. De grot is verlicht en aangepast aan bezoeken van toeristen.

- Bronnen in Chiflik en Shipkovo. Het water in de minerale bronnen heeft verschillende temperaturen. Breng een of twee uur door in het heerlijke water en geniet van wellness en rust. Dit heb je echt verdiend na een zware inspanning als paardrijden.

2. Culturele hoogtepunten
- Het Glozhene "St. George" klooster werd opgericht in de 13de eeuw. Het bevindt zich op een bijzonder mooie locatie, bij steile kliffen, waarvandaan een prachtig vergezicht zich uitstrekt. Vasil Levski, de apostel van de vrijheid, vond hier toevlucht.

- Het Etropole klooster werd opgericht in de 12de eeuw. Het moest zich overgeven na de overwinning door de Turken, maar aan het einde van de 16de eeuw werd het gerestaureerd en werd het een van de belangrijkste spirituele centra van Bulgarije. De omgeving bestaat voornamelijk uit landelijke landschappen, in de directe omgeving vind je ook de Varovitets waterval.

- Het Troyan klooster is het derde grootste klooster in Bulgarije. Het werd opgericht rond het jaar 1600. In het klooster bevindt zich een belangrijke relikwie. De dorpen rond Troyan staan bekend om het pottenbakken.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!