Ga naar content

Fietsen in Bulgarije

Bulgarije actief - Bulgarije, en met name de bergen van Bulgarije, is een uitstekende bestemming om een weekje weg te zijn en te fietsen in de natuur. Tijdens een fietsvakantie in Bulgarije fiets je tot ongeveer 2000 meter hoogte. De meeste routes bevinden zich in de bergen, met redelijk weinig verkeer. Het zijn meestal asfaltwegen die afgelegen dorpen met elkaar verbinden. De reis gaat niet off road.

Mooiste fietsbestemmingen in Bulgarije

Vooral de Rodopibergen vormen een ideaal gebied om te fietsen. Dit gebergte bevindt zich in het oudste deel van de Balkan en herbergt enkele van de mooiste naaldwouden in het land. Het landschap is lieflijk en glooiend, met hoge bergkammen en diepe riviervalleien, waar kloven afwisselen met platte rivierbeddingen.

Al fietsend maak je kennis met andere transportmiddelen: houten karren die voortgetrokken worden door paarden, ezels of koeien. Onderweg zie je kuddes schapen of geiten die op het einde van de dag de berg afkomen. Maak kennis met de lokale bevolking: nomadische zigeuners, op zoek naar paddenstoelen en bessen in de bossen en moslims die tabak of aardappelen verbouwen. Er worden niet veel georganiseerde reizen aangeboden maar met een goede fietsgids van De Zwerver als basis, organiseer je gemakkelijk je eigen fietsvakantie in Bulgarije.

Hoogtepunten fietsvakantie Bulgarije

Velingrad - het grootste Bulgaarse spa resort, bekend om het helende minerale water.
Yagodina grot - een van de bekendste grotten in Bulgarije, voor velen een van de mooiste grotten in Europa met schitterende stalactieten en stalagmieten, zuilen, bruggen...
Shiroka Luka - enkele huizen in de kenmerkende architectuur van Rodopi. Hier vind je nog het traditionele leven en de folklore.
De Miraculous bridges - twee unieke natuurlijke rotsbruggen van ongeveer 40 meter hoogte.
Bachkovo Klooster - het tweede grootste klooster van Bulgarije.

Beste periode fietsen in Bulgarije

De beste reistijd voor een fietsreis is mei tot oktober. Lees meer over het type fiets dat je best kan nemen voor een fietsvakantie in Bulgarije. Bekijk wat er inbegrepen is en niet inbegrepen is in de prijs en welke uitrusting je zelf dient mee te brengen. Tip: verleng een actieve fietsreis met een strandvakantie bij de Zwarte Zee!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!