Ga naar content

Wat te doen op Lanzarote?

Activiteiten op Lanzarote

Lanzarote is een veelzijdige vakantiebestemming. Er zijn vele toeristische hoogtepunten, maar over leuke verborgen plekjes. Er is altijd wat te beleven op Lanzarote: in de bruisende badplaatsen en ook in de natuur, waar je kan deelnemen aan de leukste excursies, tours, uitstapjes en actieve sporten. Wat zijn dan de leukste activiteiten?
Fietsen, wandelen, duiken, snorkelen, paardrijden, varen het kan allemaal op het eiland.
Op onze algemene informatie pagina vind je alle tips voor leuke plaatsen om te bezoeken en de leukste vakantietips. Lees meer over het landschap, de nationale parken en ontdek de mooiste plekken op Lanzarote!

Afbeelding voor Wandelen op Lanzarote
Lanzarote is geen wandeleiland pur sang, maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie wandelingen zijn te maken. Henk van Wijngaarden van STAP Reizen...

Duiken op Lanzarote

Wist je dat Lanzarote een van de beste bestemmingen is om te duiken in Europa? Het water rond het eiland is het hele jaar door aangenaam van temperatuur en het is zo helder dat je soms 30 meter vooruit kan kijken. Dankzij het vulkanisch gesteente is de natuur op het eiland zowel onder als boven water zeer divers. Het aanbod aan grotten, kliffen en wrakken onderwater is groot. Voor iedereen wat wils.

Je komt veel soorten vis tegen en met een beetje geluk zie je een manta. Er zijn strenge regels voor de duikcentra op het eiland. Dit komt de kwaliteit van de duikscholen ten goede. Ter plaatse kan je bij diverse duikcentra een trip boeken van enkele uren of een dag. Bekendste en beste plek om te snorkelen en duiken bij Lanzarote is Isla Graciosa, een eiland voor de noordkust. Bij de zuidkust van Tenerife zijn diverse duikcentra, o.a. bij Puerto del Carmen en Playa Blanca. Ook Playa Papagayo is een goede snorkelplek.

Get Your Guide
- snorkel- en duikexcursies.
Booking.com
biedt talrijke hotels bij Puerto del Carmen.
Manawa - leer freediven op Lanzarote!

Surfen op Lanzarote

Lanzarote is een van de beste plekken in Europa om te surfen. Vooral de kust bij Caleta de Famara in het westen van het eiland biedt ruige en hoge golven.

Aanbevolen tours en excursies op Lanzarote

Reserveer van tevoren jouw plekje op de leukste begeleide tochten. Je vermijdt hiermee wachtrijen en uitverkochte tickets.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!