Ga naar content

Ibiza vanaf het water

Midden in de Middellandse Zee ligt het Spaanse eiland Ibiza, dat behoort tot de eilandengroep de Balearen. Hoewel het eiland vooral bekend staat om zijn non-stop nachtleven, bars en clubs, heeft Ibiza veel meer te bieden dan discotheken en alcoholische dranken! Een van de beste manieren om Ibiza te ontdekken is per boot! je kunt een boot huren en het eiland vanaf het water ontdekken. Rondom het eiland vind je talloze stranden en baaien, ver buiten de gebaande paden, waar je heerlijk kunt genieten.

Start je vakantie in Ibiza-Stad

Ibiza-Stad is de hoofdstad van het eiland en staat ook wel bekend als Eivissa. Hier vind je een bonte mix van leuke boetiekjes, kleine cafés en mooie steegjes. De historische wijk Dalt Vila, de oude binnenstad van Ibiza, is een echte reis terug in de tijd.

De oude binnenstad is omringd door een muur uit de 16e eeuw. Hier kun je een wandeling maken door de atypische smalle straatjes van het UNESCO-werelderfgoed. Bezoek de kathedraal van Santa Maria de las Nieves of geniet van het adembenemend uitzicht over de stad vanaf het bastion van Santa Llúçia.

Varen bij Ibiza

Een bijzonder leuke tip is het om te varen rond Ibiza. Maar wat zijn de mooiste stranden? Welke plekken moet je zeker bezichtigen vanaf de boot?

1. Westen van Ibiza

  Het voormalige vissersdorp Sant Antoni de Portmany is tegenwoordig een van de meest toeristische plaatsen van Ibiza. Het dorp staat vooral bekend om zijn uitgaansleven en ligt aan de westkust van het eiland. De kust van Cala Salada, ongeveer 5 km van het centrum, heeft vele fraaie baaien en stranden, waaronder de prachtige Caló des Moro en ses Variades.

  2. Noorden van Ibiza

  Maar de lokale bevolking is vooral enthousiast over de stranden in het noorden. Start je boottocht vanuit de haven van Sant Antoni de Portmany en vaar richting de stranden van van Cala d’en Serra, Cala Xuclar of Cala San Vicente.

  In het noorden van het eiland ligt ook Portinatx, een kleine badplaats waar verschillende prachtige stranden te vinden zijn, waaronder S'Arenal Gros en S'Arenal Petit. In Port de Sant Miquel, ongeveer twintig kilometer van Portinatx, kunt je de grot Can Marçá bezoeken. Deze is meer dan 100.000 jaar oud en ligt in het hart van een klif. Met een oppervlakte van 8500 m² herbergt de grot verschillende prachtige ruimtes. 

  Bootvakantie Ibiza
  Deel op Pinterest

  3. Zuiden van Ibiza

  Ook kun je een boot huren vanuit Ibiza-Stad en naar het pittoreske dorpje Es Cubells varen, een piepklein paradijsje bij de zuidelijke kust van het eiland. Dit deel van het eiland is nauwelijks aangetast door het toerisme. Het dorp ligt op de top van een klif, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het eiland Formentera.

  Boot huren op Ibiza

  Wil je graag een boot huren voor prachtige vaartocht of langere zeilvakantie op Ibiza? Click&Boat heeft duizenden boten beschikbaar voor verhuur! Het platform werkt samen met zowel professionele als particuliere booteigenaren. Huur eenvoudig en betrouwbaar een motorboot, catamaran, RIB of zeilboot in Ibiza. Je kunt contact opnemen met een of meerdere booteigenaren. Stel hen al je vragen en leg je reservering vast in 3 stappen.

  Veelgestelde vragen

  Geschreven door
  Ellen Goettsch
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!