Ga naar content

wAARDEvol reizen

In 2024 schenken wij aandacht aan bijzondere reizen en waardevolle projecten. Voor Spanje lichten we onderstaande tip voor duurzaam reizen uit.

1. Waardevolle reis van Better Places

In Spanje is elektrisch rijden in opkomst. Vooral in de grote steden en langs de kust vind je een goed netwerk aan laadpalen. En ook tijdens de route naar Spanje door Frankrijk is dat prima geregeld. Dus waarom geen rondreis maken met een e-auto? 

De rondreizen in Noord-Spanje van Better Places zijn daar zeer geschikt voor. Bekijk de voorbeeldreizen in Galicië, Baskenland en Asturias, maar ook naar Valencia en Catalonië.

2. Clean-ups met Wasted Shoes

Mooi initiatief van het duurzame schoenenmerk Wasted: zij organiseren maandelijkse beach clean-ups in Galicië. Zij vinden dat de mode-industrie en de planeet samen moeten kunnen gaan en leveren daarom inspanningen om goed voor de aarde te verzorgen. Naast dat zij vegan en milieuvriendelijke schoenen produceren (met gerecyclede materialen), organiseren zij dus eens in de maand schoonmaakacties op de stranden in Galicië. Al honderden clean-ups hebben dankzij het Spaanse merk plaatsgevonden. Ook hebben zij een samenwerking met Sea Sheperd om aandacht te vragen voor het belang van het leven in de oceanen.

3. Ga je vliegen naar Spanje? Compenseer!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!