Ga naar content

Söderasen Nationaal Park

Natuur in Skåne - Ruig en mooi, beiden kenmerken omschrijven goed dit natuurpark in het zuiden van Zweden. Het Söderåsen Nationaal Park is meer dan 150 miljoen jaar oud en vandaag de dag een trekpleister voor avontuurlijke reizigers.

Natuur in Söderasen Zweden

Söderåsen is een ca. 16 km² groot bosgebied, een van de grootste beschermde bossen in Europa. Hier kan je makkelijk enkele dagen genieten van de natuur om je heen tijdens wandelingen en excursies. Eindeloze beukenbossen, heldere beekjes, hoge rotsen en een grote variatie aan planten en bloemen wachten op je. Ga op zoek naar zeldzame paddenstoelen en mossen, en bekijk insecten, vogels en vleermuizen. Söderasen is mooi in elk seizoen.

Mooiste plekken in Söderåsen

Must see in Soderasen? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden en hoogtepunten om te zien tijdens een vakantie in dit natuurgebied? Een goede manier om het gebied te verkennen, is wandelen. Onder meer de Skaneleden route voert een lang stuk door het nationaal park, langs de belangrijkste hoogtepunten:

1. Kopparhatten

Het bekendste uitzichtpunt van het nationaal park is de "Kopparhatten" (de koperen hoed) in Skäralid, waarvandaan je uitkijkt op de vallei die door het park voert, Skäralidsdalen. Hier bevind je je op een van de hoogste punten van Skane.

2. Kloof

Je kan afdalen in het dal en prachtig wandelen over houten paden, langs het water en hellingen vol met rotsblokken. De legende zegt dat de kloof gemaakt werd door reuzen in het gebied.

Wandeltocht Soderasen
Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Hjortspranget

Een smalle klif die uitkijkt over een diep dal, ook wel Hjortakniben genoemd. De naam heeft een minder leuke afkomst, het komt van het over de rand lokken van reeën, die men hier vroeger jaagde. Vandaag de dag is er gelukkig vooral mooie natuur te zien, maar bepaalde steenstapels en boerderij terpen verwijzen nog naar het leven van de jagers en boeren die hier vroeger actief waren.

4. Rallaté

Versteende lavablokken, overblijfselen van een oude vulkaan.

5. Odin's Oog (Odensjön)

In het uiterste zuidoostelijke puntje van Söderasen ligt een mooi meertje. Het is heerlijk om hier te picknicken op een tafel bij het water. En bij echt zomers weer kan je er zelfs zwemmen. Waag jij een plons vanaf de vlonder in het donkere water? Want het is de diepdonkere kleur waardoor het meer de naam Odin's Oog heeft gekregen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!