Ga naar content

Wat te doen in Oman?

Activiteiten in Oman

Oman is voor velen een nog onbekende natuurbestemming. Onterecht vinden wij, want het land heeft tal van mooie natuurparken, prachtige woestijnen en een bijzondere kust in petto. Wie interesse heeft in een vakantie in dit mooie land, moet zeker onze tips rondreis Oman eens bekijken: hier vind je de mooiste rondreizen en vakanties (individueel of in groep). Maar wat is er dan zoal te zien en te doen in Oman? Heb jij leuke reiservaringen, tips voor bezienswaardigheden en excursies, deel dan hieronder activiteiten en leuke dingen om te zien in Oman.

Afbeelding voor Schildpadden zien
De beste plekken ter wereld om schildpadden te zien. Waar komen ze op het strand om eieren te leggen en waar kan je zwemmen tussen de zeeschildpadden?...
Afbeelding voor Bijzonder overnachten in Oman
Oman is een land van tegenstellingen en biedt de meest bijzondere slaapplekken. Variërend van luxe resorts in de bergen, antieke herbergen tot...

Duiken in Oman

Wat dacht je van een duikvakantie? Oman is een verrassende bestemming om te duiken in het Midden-Oosten. Er komen ruim 900 vissoorten voor bij de kust van Oman: zowel kleine vissen in alle kleuren als grotere zeedieren zoals schildpadden, roggen en haaien. Daarnaast biedt het land kleurrijke koralen. Gevorderde duikers kunnen nachtduiken en wrakduiken. 

Vogels in Oman

Vogelaars moeten beide kanten van het land aandoen. Er leven bijna 500 vogelsoorten in Oman: trekvogels, kraanvogels, adelaars, steltlopers, enz. In het zuiden bij de kust fotograferen vogelliefhebbers maar al te graag de flamingo’s en strandlopers. Van de bergen en de canyons tot de kust: de diversiteit aan landschappen maakt Oman tot een interessante bestemming voor vogelliefhebbers. Nog meer dieren? Met moderne motorboten bieden toeristische organisaties excursies aan om dolfijnen te spotten in de Golf van Oman.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!