Ga naar content

Syrië

Damascus, Aleppo, Palmyra, voorheen flitsten droombeelden uit de Duizend-en-één-Nacht voorbij. Helaas is Syrië momenteel geen veilige reisbestemming en flitsen nu nare beelden van massamoorden en bebloede lichamen voorbij. NatureScanner biedt je toch alvast wat suggesties voor het moment dat de situatie in het land verbetert, maar voorlopig kan je beter even kijken naar andere reisbestemmingen.

Natuurreis Syrië

Woestijnen, droge rivierdalen, hoge bergen, mediterrane kust, Syrië heeft het allemaal. Cultuur en natuur lopen er in elkaar over. De oude Romeinse stad Palmyra of het Kruisvaarderskasteel Crac des Chevalliers liggen in een fantastisch landschap met ook nog eens bijzondere vogels. De Eufraat is hier nog een kleine stroom maar biedt het dorre land een groene slinger. Wadi Abied, Wadi al Thakar (met de zeer zeldzame Kaalkopibis) en het meer van Jabbul zijn ook zeker aanraders.

Reizen naar Syrië

Ben je zelf op reis geweest naar Syrië en heb je informatie die je interessant lijkt voor andere reizigers, geef dan jouw advies in de tiprubriek onderaan. .

Meer weten over reizen naar het Midden-Oosten, bekijk dan ook de teksten en het reisaanbod voor een vakantie naar een van de overige landen. Het is aanbevolen om de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen alvorens je een reis naar Syrië boekt.

Beste reistijd: februari t/m april.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!