Ga naar content

Bijzonder overnachten in Dubai

Bijzondere overnachtingen in Dubai zijn nooit ver weg. De metropool staat bekend om zijn imposante hotels en unieke accommodaties. Maar ook als je op zoek bent naar een meer authentieke ervaring en wilt overnachten in de natuur ben je in Dubai aan het juiste adres. Van kamperen tot luxe overnachtingen in de woestijn, in Dubai kan het allemaal.

Uniek slapen in Dubai

Hieronder vind je enkele plekken waar reporter Koen zelf heeft overnacht. De mooiste slaapplekken in de natuur van Dubai!

1. The nest by Sonara

Sonara is een bedrijf dat tours in heel Dubai aanbiedt. Van rondleidingen door het oude Dubai tot ervaringen in de woestijn. Ze zijn ook een van de touroperators in het ‘Dubai Desert Conservation Reserve’, waar ze onder andere de “Nest” aanbieden.

Sonara Nest
© Naturescanner Koen
Deel op Pinterest

14 unieke overnachtingsplekken in de vorm van duinen die harmonieus met de omgeving samensmelten. Een echte luxe oase midden in de woestijn. Je kunt kiezen uit een nest met uitzicht op de duinen, zonsopkomst of de zonsondergang. De volgende ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd.

Naast de overnachting kan je ook kiezen voor de ‘Nest Experience', hierbij overnacht je ook in een van de 14 Nests, maar word je in de avond naar Sonara camp gebracht. Hier wordt er tijdens een spectaculaire show een heerlijk diner geserveerd. Tevens heb je hier de mogelijkheid om de zonsondergang te bekijken terwijl je verschillende activiteiten zoals sandboarden en pijl en boogschieten kan ondernemen.

Sonara
© Naturescanner Koen
Deel op Pinterest

2. Sand Sherpa

Voor een meer ‘back to basic’ ervaring in de woestijn ben je bij Sand Sherpa aan het juiste adres. Ook deze organisatie is gevestigd in het Conservation Reserve. Als enige touroperator zijn zij gemachtigd om kampeertrips aan te bieden in het park. Uitgerust met je eigen trailer met daktent kampeer je op privé kampeerplekken geheel voorzien van alle gemakken. 

Kamperen Sand Sherpa
Avontuur in de woestijn
Deel op Pinterest

Geniet ’s avonds bij je eigen kampvuur van de sterrenhemel of ga met een gids mee het park in om de nachtelijke dieren te spotten. Ga in de ochtend met een gids mee en observeer de sporen die dieren gedurende de nacht hebben achtergelaten.

3. Hatta Resorts

Glamping in Dubai doe je bij Hatta Resorts. Hatta Resorts bevindt zich in de gelijknamige stad midden tussen de pieken van het Hajar gebergte. Je hebt hier verschillende opties voor je overnachting. Je kan verblijven in caravans of domes. Twee echte glamping opties waarbij je van alle gemakken voorzien bent terwijl je geniet van je eigen kampeeravontuur. Wil je iets meer luxe, kies dan voor de Damani lodges.

Lodges in Hatta Dubai
© Naturescanner Koen
Deel op Pinterest

Deze appartementen liggen verspreid over de heuvels van de Wadi Hatta hub en geven je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Wil je voor een echte kampeerervaring gaan, zet dan je tent op bij de Hatta camping. Dit verwacht je toch niet in Dubai?

4. Al Seef Heritage hotel

Het Al Seef Heritage Hotel is een authentiek aanvoelend hotel in het oude deel van de stad. Dit maakt het een perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar de bergen of de woestijn, aangezien je niet door het drukke stadscentrum hoeft. Het moderne hotel ligt in het stadsdeel Al Seef, dit deel van de stad is nieuw gebouwd in de stijl van het oude Dubai. Het voelt hierdoor authentiek maar toch modern aan. Vanuit het hotel ben je in 5 minuten in Al Fahidi of neem een ‘Abra’ om Deira te ontdekken. 

Al Seef Heritage Dubai
© Booking
Al Seef Heritage
Deel op Pinterest

Deze reis vond plaats op uitnodiging van VisitDubai en USP Marketing PR.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Koen van Dijk
Geschreven door
Koen van Dijk
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!