Ga naar content

Actieve vakantie in Dubai

Als je aan de metropool denkt, denk je al snel aan hoge gebouwen, wereldrecords, dure auto’s en innovatieve ontwerpen. Maar het emiraat heeft veel meer te bieden dan enkel en alleen de luxe. De stad, die deel uitmaakt van de Verenigde Arabische Emiraten – heeft een woestijn, de zee en bergen waar veel activiteiten te beleven zijn. Van Paragliden tot hiken en van woestijnovernachtingen tot kajakken, in Dubai kom je aan activiteiten niet te kort.

De beste plekken voor een actieve vakantie in Dubai

Wat te doen in Dubai tijdens een stopover? De indrukwekkende wolkenkrabbers heb je inmiddels wel gezien. Je zoekt gave tours, die je een ander gezicht van de stad laten zien. Naast het bezoeken van het bruisende en moderne stadscentrum zijn er heel veel andere activiteiten te beleven in Dubai. Je kunt leuke excursies boeken of er zelf op uit trekken. Hieronder hebben we een paar van de beste locaties voor activiteiten in Dubai uitgelicht.

1. Hiken, mountainbiken en kajakken

  Dé plek voor een actieve vakantie is Hatta. Dit bergdorpje ligt aan de voet van het Hajar gebergte, dat zich uitstrekt van Ras Al Khaimah tot diep in Oman. Het activiteitencentrum is de perfecte uitvalsbasis voor verschillende excursies en tours in de omgeving. 

  Hatta letters
  © Naturescanner Koen
  Deel op Pinterest

  Ga bijvoorbeeld wandelen in de omliggende bergen. Een gids neemt je mee langs de mooiste routes en onderweg zie je het grootste letterbord ter wereld. Met een hoogte van ruim 19 meter zijn ze groter dan de beroemde Hollywood letters in Amerika. Er is ruim 32 kilometer aan wandelpaden door het gebergte variërend van makkelijk (blauw) tot extreem (zwart). Ook zonder gids kan je hier een tocht maken, maar zorg er wel voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Houd rekening met de hitte (je bent tenslotte nog steeds in de woestijn), dus veel water is belangrijk tijdens het hiken en laat altijd iemand weten welke route je gaat doen.

  Een andere activiteit die je goed in Hatta kan beleven is mountainbiken. Huur een fiets bij het Wadi Hatta hub en verken de omliggende trails. Voor rond de 20 euro huur je hier een moderne off-road fiets en scheur je door de bergen. 

  Fietsen in Dubai
  © Dubai Tourism
  Deel op Pinterest

  Als je het warm gekregen heb van alle activiteiten kan je verkoeling zoeken op het water. Op 15min rijden van de Wadi Hatta Hub ligt de Hatta dam. Huur bij Hatta Kayak je eigen boot in de vorm van een eend of verken het water met een kajak. Dobber op het water dat omringd wordt door het Hajar gebergte en geniet van de koelte. Het is niet toegestaan om te zwemmen in het water van de Hatta dam, maar dit neemt niet weg dat het een leuke activiteit is op slechts 90 minuten rijden van Dubai centrum. 

  Kanoën in Dubai
  © Naturescanner Koen
  Deel op Pinterest

  Andere activiteiten die je kan doen rondom Hatta zijn onder andere paragliden, ziplinen en downhill karten. Daarnaast is er op het activiteitencentrum zelf ook veel te beleven zoals pijl en boog schieten, bijl werpen of het water in vliegen vanaf de glijbaan met een schans. In het Wadi Hatta Hub zal je je in ieder geval niet snel vervelen.

  Reistips

  2. Wildlife en woestijn tours

  Een andere goede plek voor activiteiten in Dubai is de woestijn. In veel delen buiten de stad worden activiteiten zoals ‘Dune Bashing’ aangeboden. Hierbij scheur je met grote voertuigen over de duinen en het zand. Om de flora en fauna te beschermen worden activiteiten zoals deze niet aangeboden in het ‘Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR)’. Het nationaal park met een oppervlakte van ruim 250.000 vierkante kilometer is daarentegen de uitgelezen plek voor activiteiten zoals wildlife safari’s en tours waarbij je gaat sporen zoeken. Wil je graag even actief zijn, dan kan je bijvoorbeeld bij Sonara ook sandboarden, een bijzondere activiteit!

  Sandboarden Dubai
  © Mechteld the Outdoors
  Deel op Pinterest

  Maar het natuurreservaat biedt daarnaast nog meer unieke ervaringen in Dubai aan. Zo kan je bijvoorbeeld overnachten bij Sonara. Een unieke en luxe ervaring midden in de woestijn. Verblijf in een van de 14 bijzonder ontworpen accommodaties en geniet in de avond van een dinershow. 

  Leuk overnachten
  © Naturescanner Koen
  Deel op Pinterest

  Wil je liever kamperen? Kies dan voor het Sand Sherpa Camp. Ze bieden op een toegankelijke wijze unieke kampeertrips aan in het eerste nationaal park van de Verenigde Arabische Emiraten.

  Ze liggen buiten de stad en het feit dat hier bijna geen lichtvervuiling is, maakt de woestijn ook een uitgelezen plek voor sterrenkijken. Een gids neemt je mee naar de beste plek in het park en vertelt gepassioneerd over alles wat er te zien valt in de lucht boven je.

  3. Actief op het water

  Ook dichterbij het centrum van de stad zijn er verschillende gave activiteiten te ondernemen. De ligging aan de Perzische golf maakt het namelijk een uitstekende plek voor activiteiten op het water. Je kan uiteraard zwemmen bij een van de publieke stranden in Dubai. Zoals, ‘Jumeirah open beach’, ‘Kite Beach’ of ‘Sunset Beach’. Of ga naar een van de vele beach bars, zoals Kyma beach, waar je kan genieten van een drankje op het privé strand.

  © Naturescanner Koen
  Deel op Pinterest

  Mocht je je afvragen wat de dresscode is op stranden in Dubai, dan hoef je je geen zorgen te maken. Ondanks dat het een land in het Midden-Oosten is, kan je hier prima in je bikini of zwembroek een duik nemen in het water. Loop je over de boulevard, trek dan wel weer je T-shirt of zomerjurk aan en bedek de schouders.

  Blijf je liever op het water? Huur dan een stand-up paddle board bij Ignite water sports op de Dubai palm. Tussen een van de "palmbladeren" paddel je op het rustige water en heb je een mooie blik over de skyline van Dubai vanaf een hele andere kant.

  Rondreizen

  Actief in Dubai

  Er valt dus veel te beleven in Dubai. Als je op reis gaat naar de stad en je houdt van natuur, dan zou ik zeker de woestijn en Hatta bezoeken. Deze kant wil je als actieve vakantieganger niet missen en vormt een mooie afwisseling met de luxe en de moderne stad. Dus hou je van luxe en comfort en ben je op zoek naar een actieve vakantie? Dan is Dubai een goede bestemming voor jou!

  Reporter Koen was op reis naar Dubai op uitnodiging van VisitDubai en USP marketing & PR.

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!