Ga naar content

Cookeilanden

Verkozen door Lonely Planet als dé topbestemming voor 2022! De Cook eilanden bestaan uit 15 kleine eilandjes. De eilandjes worden voornamelijk bedekt door bergen, jungle, lagunes, watervallen en parelwitte stranden. Ze lenen zich uitstekend voor activiteiten als wandelen door de natuur, surfen, duiken en snorkelen, hoewel in een hangmat tussen twee palmbomen liggen ook geen straf is. Mijn man en ik verbleven hier een weekje tijdens onze huwelijksreis en we kunnen het alleen maar beamen: dit is het paradijs!

Mooiste eiland Cookeilanden

Wat is het mooiste eiland van de Cookeilanden en waar je vakantie plannen? Het grootste eiland van de archipel is Rarotonga. Hier bevinden zich ook het vliegveld en de meeste voorzieningen. Dit eiland is tevens een mooi vertrekpunt om de andere kleinere eilanden te verkennen.

Mijn tips voor reizen naar de Cookeilanden

Rarotonga

Het hoofdeiland Rarotonga wordt volledig omgeven door koraalriffen en schitterende blauwe lagunes. Het is mogelijk om wandeltochten te doen door de steil oprijzende bergen en zo te genieten van de prachtige natuur van het eiland. De andere eilanden verkennen kan je het beste doen met een binnenlandse vlucht. De inwoners van de eilanden staan bekend als erg vriendelijk en gastvrij. De Cook eilanden worden niet voor niets vaak aangedaan als ideale huwelijksreis, het is er heerlijk toeven in een ontspannen bounty sfeer, met name op Aitutaki. 

Deel op Pinterest

Vliegtickets Rarotonga

Wil je zelf deze oase van rust ontdekken en een weekje of langer uitwaaien onder de palmbomen van de Cook Eilanden? Vliegtickets naar Rarotonga zijn online te boeken via verschillende reizensites.  Boek een vlucht naar Rarotonga met overstap in Los Angeles of Auckland en combineer het met een vakantie in Amerika of Nieuw-Zeeland.

Stopover Cookeilanden

Vaak wordt een reis naar Nieuw-Zeeland of Australie afgesloten met enkele dagen uitwaaien op de Cook eilanden. Bekijk dus de reisaanbiedingen naar deze landen en boek er deze aanbevolen tussenstop bij. De meeste vliegticketsites bieden de mogelijkheid om open jaw vliegtickets te boeken: je kan dan meer luchthavens aanvinken. Vaak is het echter goedkoper om aparte vliegtickets naar Auckland te boeken en aparte vluchten van Auckland naar Rarotonga.

Reisinformatie Cookeilanden

Hoofdstad Cookeilanden: Avarua
Munteenheid:
Nieuw-Zeelandse dollar en de Cookeilanden dollar
Taal: Maori, Engels
Beste reistijd: oktober - maart
Tijdsverschil: -11 zomer -12 winter
Luchtvaartmaatschappijen:
Air New Zealand, Air Rarotonga
Reisdocumenten: Paspoort dat nog 6 maanden geldig is

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!