Ga naar content

Fiji eilanden

Waan jezelf even helemaal in het paradijs, dat biedt de natuur op de Fiji eilanden. Witte zandstranden, groene beboste eilanden en een azuurblauwe heldere oceaan... Een vakantie op Fiji betekent even helemaal ontspannen, genieten van echte vakantie...

Reis Fiji eilanden

Fiji is een archipel van honderden prachtige eilanden. Van de ruim 320 Fiji eilanden zijn er ongeveer 100 bewoond. Ze zijn allen bedekt met tropische wouden en mooie bergen, de hoogste is meer dan 1300 meter hoog! In de azuurblauwe zee kun je prachtig snorkelen en duiken in een weelderige onderwaterwereld.

Mooiste eilanden Fiji

Wat is het mooiste eiland van Fiji? Hieronder een overzicht van de natuur op de Fiji eilanden en leuke vakantietips.

1. Vita Levu
Vita Levu is het hoofdeiland van Fiji. Maak een tocht langs de kust met de Coral Coast Scenic Railway trein of breng een bezoek aan de Sigatoka Valley, met haar historische opgravingen. Verder kun je op Vita Levu, bij Pacific Harbour, duiken met haaien, een onvergetelijke ervaring en adrenaline kick.

2. Vanua Levu
Natuur op Fiji. Wie houdt van natuurreizen, kan hier hiken in het regenwoud van Vanua Levu. Ook duikers zullen houden van dit eiland, want het Great Rif is een van de grootste riffen wereldwijd.

3. Taveuni
Taveuni is een bijzonder groen eiland en een groot deel is tegenwoordig nationaal park. Ga wandelen in de bossen en rust uit bij schitterende watervallen. Duiken kan bij het Rainbow Reef.

4. Yasawa eilanden
Het paradijs: azuurblauwe zee, veel visjes, parelwitte stranden met hangende palmbomen, gifgroene regenwouden en prachtige watervallen. De lagunes zijn betoverend mooi. Schitterende bestemming voor een huwelijksreis of een vakantie in het paradijs.

5. Bequa
Bij Bequa kun je wrakduiken en grotduiken en er zijn mooie koraalriffen. 

Deel op Pinterest

Zwemmen met manta's

In sommige landen kun je duiken met manta's, enorme roggen met een spanwijdte van wel 6 meter. Maar op Manta Ray Island, een van de eilanden van Fiji kun je zelfs al snorkelend naast deze waterreuzen zwemmen! Ze zwemmen bij dit eiland namelijk op slechts 2 meter diepte aan je voorbij. Uniek! Dit is een van de mooiste ervaringen. En in tegenstelling tot het hoofdeiland, wemelt het op Mantaray Island niet van de toeristen. (leuk filmpje over manta's op YouTube).

Logeertips - Hotels Fiji

Wil je van tevoren een hotel op Fiji boeken, boek dan eenvoudig en snel online op Booking.com.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!