Ga naar content

Bay of Islands

Noordereiland - De Bay of Islands in Nieuw-Zeeland is een prachtige bezienswaardigheid en een heerlijke bestemming om een of meerdere dagen te vertoeven. De baai wordt gevormd door een kronkelende kustlijn, met tal van inhammetjes. 144 eilandjes liggen verspreid langs de kust. Hoewel de maori's de regio al lang bevolkten, was het kapitein Cook die de naam gaf aan de baai. Het was het eerste gebied in Nieuw-Zeeland dat eind 18de - begin 19de eeuw door Europeanen werd gekoloniseerd.

Prachtige kleuren

De Bay of Islands kenmerkt zich door een prachtig kleurencontrast. Volgens een studie uitgevoerd in 2006 is dit na Rio de plek met de mooiste blauwe luchten ter wereld. Ook het water kleurt mooi diepblauw en dat contrasteert fraai met de witte krijtrotsen en groene begroeiing.

Zeilen en vissen

De Bay of Islands is een populaire vakantiebestemming. Ook locals vertoeven hier graag bij het water. De vele zeilbootjes liggen als witte stipjes op het donkerblauwe water. Van over de hele wereld komen sportvissers naar de baai. Tijdens een boottocht springen dolfijnen vrolijk door het water. Daarnaast is het prima vertoeven op een van de stranden.

Ligging Bay of Islands

De baai bevindt zich op de oostelijke punt van het Noordereiland, op 60 km ten noordwesten van de plaats Whangarei. De baai is makkelijk te bereiken met de auto vanaf Auckland en Whangarei. Verder naar het noorden ligt Cape Reinga.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!