Ga naar content

Bay of Islands

Noordereiland - De Bay of Islands in Nieuw-Zeeland is een prachtige plek in de meest noordelijke regio van Nieuw-Zeeland en een heerlijke bestemming om een aantal dagen te vertoeven. De baai wordt gevormd door een kronkelende kustlijn, met tal van inhammetjes. Ongeveer 144 eilandjes liggen verspreid langs de kust. Hoewel de maori's de regio al lang bevolkten, was het kapitein Cook die de naam gaf aan de baai. Het was het eerste gebied in Nieuw-Zeeland dat eind 18de - begin 19de eeuw door Europeanen werd gekoloniseerd.

Natuur in de Bay of Islands

Wat zijn de mooiste plekken in de Bay of Islands? Waar is de mooiste natuur te vinden? Bij een reis naar Nieuw-Zeeland mag een bezoek aan de Bay of Islands niet ontbreken. Het is een topbestemming voor wie op zoek is naar zalige stranden, lang-verloren baaien, tijdloze steden en een tropisch sfeertje. Alles wat je moet weten over de Bay of Islands:

1. Ongerepte landschappen

Een kustlijn waar je mond van open valt, tegen een groen, glooiend landschap aan met een duizelingwekkend aantal verlaten eilandjes om te verkennen. De Bay of Islands is de ideale plek om te rond te dwalen en te genieten van ongerepte natuurlijke schoonheid. Verwonder jezelf over de Kauri-bossen van Puketi en Tutukaka, bezoek Waipoua waar men de grootste Kauri-boom (Tane Mahuta, Lord of the Forest) van Nieuw-Zeeland’s oostkust kan aanschouwen. 

Of maak een trektocht langs de kust, waar je na een lange dag struinen je tentje opzet onder de meest heldere sterrenhemel die je ooit hebt gezien.

Natuur Bay of Islands
Deel op Pinterest

2. Indrukwekkende kustlijn

Het meest bijzondere aan de Bay of Islands tref je natuurlijk aan de kust. Het gebied is gezegend met enkele van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland. Gouden zandstranden zijn omringd door inheemse bomen en planten, het water is helderblauw met rollende golven die ideaal zijn om op te surfen en wie zoekt zal idyllisch beschutte baaitjes treffen, waar je meestal in je eentje bent.

Mooiste stranden:

  1. Elliot Bay bij Russell
  2. Oke Bay op Cape Brett schiereiland
  3. Main Beach en Te Tii Bay bij Paihia
  4. Alle stranden op Urupukapuka Island

3. Prachtige kleuren

De Bay of Islands kenmerkt zich door een prachtig kleurencontrast. Volgens een studie uitgevoerd in 2006 is dit na Rio de plek met de mooiste blauwe luchten ter wereld. Ook het water kleurt mooi diepblauw en dat contrasteert fraai met de witte krijtrotsen en groene begroeiing.

4. Zeilen en vissen

De Bay of Islands is een populaire vakantiebestemming. Ook locals vertoeven hier graag bij het water. De vele zeilbootjes liggen als witte stipjes op het donkerblauwe water. Van over de hele wereld komen sportvissers naar de baai. Tijdens een boottocht springen dolfijnen vrolijk door het water. 

Ligging Bay of Islands

De baai bevindt zich op de oostelijke punt van het Noordereiland, op 60 km ten noordwesten van de plaats Whangarei. De baai is makkelijk te bereiken met de auto vanaf Auckland en Whangarei. Verder naar het noorden ligt Cape Reinga.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!