Ga naar content

Samoa natuur

Natuurreis Oceanië - Samoa is een kleine archipel van vulkanische eilanden en koraalatollen in de South Pacific. De eilandengroep is officieel onafhankelijk sinds 1962.

Natuur op Samoa

Een vakantie op Samoa kenmerkt zich door prachtige natuur en lekker luieren op tropische bounty eilanden! Verken de fascinerende landformaties en lavavelden. Ontdek de traditionele landbouw- en vissersdorpjes. Wandel over groene bergen en tropische wouden, met hun grote rijkdom aan vogels. Als je geluk hebt, zie je vliegende honden en vleermuizen met een spanwijdte tot 180 cm.

Mooiste plekken Samoa

Samoa bestaat uit de twee grote eilanden Upolu en Savaii en acht kleinere eilanden. Wat is het mooiste eiland van Samoa en wat zijn de mooiste gebieden van de eilandengroep?

1. Upolu

Upolu is het dichtst bevolkte eiland van de archipel en het hoogste punt ligt op 1100 meter. Ondanks dat de meeste inwoners van Samoa op dit eiland wonen, is de natuur er betoverend. De witte zandstranden dragen bij aan het exotische gevoel en de groene landschappen, verblindend mooie watervallen en het tropische klimaat maken het tot een fantastische vakantiebestemming.

2. Savaii

Savai’i is een ruig en vulkanisch eiland. De bergen op Savaii reiken tot een hoogte van 1850 meter. Natuurliefhebbers zullen dit eiland het mooiste eiland van Samoa vinden.

Tips Samoa

Heb jij nog leuke ervaringen, weet je geheime plekjes of wil je simpelweg een tip delen met andere reizigers naar Samoa, deel dit dan onderaan de pagina! We zijn benieuwd naar jouw reisverhalen.

Beste reistijd Samoa: mei t/m oktober.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!