Ga naar content

Transmongolië express

De Transmongolië Express (of trein #6) is volgens velen de mooiste treinreis ter wereld, of de boeiendste. Voor de meesten begint dit avontuur in Moskou. Vanuit de Russische hoofdstad rijdt de Transmongolie Express via het Baikalmeer naar Mongolië. Na een verblijf in dit ongerepte land wordt de treinreis verlengd met een trip naar Beijing. Klaar voor 3 culturen in 1 reis?

Vanaf juni 2024 rijdt de transmongolië express weer, vanuit Ulaanbaatar tot Bejjing. Transsiberië is nog steeds opgeschort ivm de oorlog.

Mongolië

Het deel waarbij de Transmongolie Express door Mongolië voert was vroeger al het populairste deel van de reis en voor velen reden om aan deze spannende onderneming te beginnen. Het ongerepte Mongolië is bijna uitsluitend per trein bereikbaar en heeft een ongekende schoonheid. Het land ligt ingeklemd tussen Rusland en China en bestaat uit het groene noorden en het woestijnachtige zuiden, de Gobi woestijn.

Wat te verwachten tijdens de Transmongolië?

Slaap in de typische gers, ga paardrijden en geniet van de natuur in Mongolië. Bij de grens met China worden de treinen in een grote loods gereden, waar de onderstellen van de wagons één voor één vervangen worden. China heeft namelijk een andere spoorbreedte.

Verschillende benamingen

Transmongolië Express: van Moskou naar Mongolië en dan naar Beijing.
Transsiberië Express: treinroute van Moskou naar Vladivostok.
Transmantsjoerije Express: buigt af in Siberië, via Harbin (China) naar Beijing. Gaat niet door Mongolië.

Rusland

Voorheen reed de Transmongolie Express 2 keer per week van Moskou naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaan Baatar. In Rusland begon de treinreis met een bezoek aan de prachtige stad Moskou, met haar Rode Plein, het Kremlin en de kunstige metro's. Vervolgens begon de daadwerkelijke treinreis. De eerste dagen reed je voornamelijk langs veel berkenbossen, typische Russische stations en onbetreden vlakten. Het mooiste deel van de reis door Rusland is de stop bij het Baikalmeer. Dit meer is maar liefst 600 km lang, het helderblauwe water wordt omgeven door prachtige bergen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!