Ga naar content

Transmongolië express

De Transmongolië Express (of trein #6) is volgens velen de mooiste treinreis ter wereld, of de boeiendste. Voor de meesten begint dit avontuur in Moskou. Vanuit de Russische hoofdstad rijdt de Transmongolie Express via het Baikalmeer naar Mongolie. Na een verblijf in dit ongerepte land wordt de treinreis verlengd met een trip naar Beijing. Klaar voor 3 culturen in 1 reis?

Rusland

De Transmongolie Express rijdt 2 keer per week van Moskou naar de hoofdstad van Mongolie, Ulaan Baatar. In Rusland begint de treinreis met een bezoek aan de prachtige stad Moskou, met haar Rode Plein, het Kremlin en de kunstige metro's. Vervolgens begint de daadwerkelijke treinreis. De eerste dagen rijd je voornamelijk langs veel berkenbossen, typische Russische stations en onbetreden vlakten. Het mooiste deel van de reis door Rusland is de stop bij het Baikalmeer. Dit meer is maar liefst 600 km lang, het helderblauwe water wordt omgeven door prachtige bergen.

Mongolie

Wanneer de Transmongolie Express door Mongolie voert is het populairste deel van de reis en voor velen reden om aan deze spannende onderneming te beginnen. Het ongerepte Mongolie is bijna uitsluitend per trein bereikbaar en heeft een ongekende schoonheid. Het land ligt ingeklemd tussen Rusland en China en bestaat uit het groene noorden en het woestijnachtige zuiden, de Gobi woestijn. 

Slaap in de typische gers, ga paardrijden en geniet van de natuur in Mongolie. Bij de grens met China worden de treinen in een grote loods gereden, waar de onderstellen van de wagons één voor één vervangen worden. China heeft namelijk een andere spoorbreedte.

TIP: de beste reistijd voor de Transmongolie Express treinreis is eind januari, dan zie je Siberië op zijn best: in de sneeuw. Er zijn dan ook minder toeristen en in de trein is het lekker warm!

Transmongolië Express: van Moskou naar Mongolië en dan naar Beijing.
Transsiberië Express: treinroute van Moskou naar Vladivostok.
Transmantsjoerije Express: buigt af in Siberië, via Harbin (China) naar Beijing. Gaat niet door Mongolië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!