Ga naar content

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk is een leuke manier om een land te ervaren. Gespecialiseerde organisaties helpen je in het vinden van geschikte reizen en zij zorgen tevens voor een goede begeleiding.

Waarom vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk houdt in dat je avontuurlijk kunt reizen, en tegelijkertijd ook mee helpt aan projecten ter bevordering van de natuur, de dieren of de mensen in het land. Je werkt nauw samen met de lokale bevolking en krijgt dus een echte band met ze. Het contact is heel anders dan tijdens een normale reis.

Vrijwilligerswerk met dieren of mensen

Je bepaalt zelf welk soort vrijwilligerswerk je wilt doen, bijvoorbeeld mee helpen aan sociaal werk of een project in de natuur. In het buitenland vind je tal van vrijwilligersprojecten waarbij je kunt helpen aan het welzijn van dieren. Er zijn verder mogelijkheden om bijvoorbeeld in het Amerikaans gezin au pair te gaan. Het gezin betaalt dan voor je reis, kosten en woonst. Maar het leukste is natuurlijk om mee te helpen aan een natuurproject!

Worldpackers

Worldpackers biedt de mogelijkheid om je in te schrijven bij een breed netwerk aan lokale bedrijven over de hele wereld. Zij bieden gratis eten en onderdak in ruil voor werk. Wil je dus zonder budget de wereld rond reizen, dan is dit een ideale oplossing.

Je betaalt eenmalig een bedrag om je een jaar aan te sluiten. Er zijn verschillende pakketjes: Solo ($49 per jaar) en Couples / Friends ($59 per jaar). Wij geven je nu $ 10 korting om je in te schrijven. Meld je aan bij Worldpackers met kortingscode NATURESCANNER en profiteer van deze korting.

Vrijwilligerswerk organisaties

Vraag gratis brochure aan van Travel Active.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!