Ga naar content

Mokorotocht in Botswana

Activiteiten Botswana - Tijdens een reis in Botswana kan een typische Botswaanse mokoro tocht eigenlijk niet ontbreken. Of je nu in de Moremi of in de Okavango Delta of Panhandle verblijft, een mokoro tocht is een must!

Varen met een mokoro

Wat is een mokoro? Dit is het type kano zoals die gebruikt wordt in de Okavangodelta en andere gebieden in Botswana. De bootman duwt de boot verder door met een stok rechtopstaand af te zetten tegen de ondiepe bodem van de delta, op dezelfde manier als punteren. 

De originele mokoro werd gemaakt van Kigelia- of ebbenhout. De moderne boten zijn echter meestal gemaakt van polyester. Ga onder begeleiding van een lokale gids/ranger op safari in deze uitgeholde boomstammen. Ervaar Botswana op een unieke wijze en kies voor een dagtocht, meerdaagse safari of gewoon voor een aantal uur heerlijk varen in een mokoro.

1. Excursie met een mokoro

Tijdens een boottocht met een mokoro vertelt de gids je alles wat je maar wilt weten over de dieren en het landschap in Botswana. Van diverse kleine kikkersoorten tot aan de vele vogelsoorten, de lokale gidsen weten alles over de natuur. Geniet van de diversiteit aan dieren die in en rondom het water leven en sta versteld hoe dichtbij je bij imposante dieren zoals olifanten kunt komen. Vanwege het rustige bewegen op het water kan je bij voldoende stilte heel dichtbij komen, genieten dus! 

Mokoro safari
Deel op Pinterest

2. Meerdaagse tocht met een mokoro

Bij een meerdaagse mokorotocht ga je dieper de delta in en kan de gids je meenemen naar locaties waar nagenoeg niemand anders kan komen. Sla in de avonduren je koepeltentje op en ervaar de Afrikaanse bush op een unieke wijze. Van bush toilet tot aan een bush douche, je maakt het tijdens een meerdaagse tocht met deze boten allemaal mee!

Mokoro safari

Mokoro safari's zijn een populaire manier om toeristen door de delta te voeren. De meeste Afrika specialisten bieden de mogelijkheid om deze unieke ervaring in een Botswana reis op te nemen. Zij adviseren graag op de beste manier om deze mokoro tocht mee te maken, zodat je niets hoeft te missen!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!