Ga naar content

Moremi Game Reserve

Bezienswaardigheden Botswana - In het noorden van Botswana ligt één van Afrika’s beste wildgebieden, namelijk de Moremi. Een relatief klein, maar zeer gevarieerd natuurgebied.

Safari in Moremi

Moremi in Botswana is een uniek ecosysteem midden tussen wereldberoemde natuurgebieden zoals o.a. de Okavango Delta (ten westen) en Chobe National Park (ten noordoosten). Het staat in directe verbinding met deze prachtige wildparken en grofweg gezegd beslaat de Moremi ca. 1/3 van het totale Okavango Delta systeem, waar het een onderdeel van is. Wat te zien en te doen in Moremi in Botswana?

1. Dieren in Moremi

  Het enorme wildgebied staat bekend vanwege de vele dieren die hier leven en de hoge concentratie kat- en hondachtigen. Naast het zien van veel leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden heb je hier een grote kans om illustere diersoorten zoals de Afrikaanse wilde hond tegen te komen. Verder bepalen de grote kuddes olifanten en grote grazers het landschap. Kortom, een uniek stukje Botswana wat zeker niet mag ontbreken tijdens een mooie rondreis.

  2. Kamperen

  Moremi is op vele manieren te ontdekken, maar de leukste manier is misschien wel een geheel verzorgde kampeersafari. Het is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar wie van een beetje avontuur houdt, kan hier zijn hart ophalen! Je gaat onder begeleiding van lokale gidsen voor een aantal dagen dit ongerepte natuurgebied ontdekken waarbij de overnachtingen plaatsvinden in eigen opgezette koepeltentjes. Je bent één met de natuur en dichterbij het wild kun je eigenlijk niet komen.

  3. Fly-in safari

  Een andere geweldige manier is een fly-in safari, waarbij je een lodge kunt uitzoeken diep in dit uitgestrekte gebied gelegen. Bij de keuze van een geschikte lodge moet je rekening houden met het feit dat een aantal lodges in een waterrijk gebied liggen, waarbij de safari’s uitsluitend per boot of kano worden gedaan. Wederom uniek om mee te maken, maar over het algemeen zie je hierdoor wel minder wild.

  4. Self drive Moremi

  Voor de echte durfals en ervaren reizigers is het ook mogelijk om dwars door de Moremi te reizen en via de Moremi en tussenliggende gebieden richting Chobe National Park en Kasane te rijden. Zoals gezegd is dit voor de echte durfals en kun je dit alleen doen als je al ruimschoots ervaring hebt met ruige 4x4 routes. Veelal wordt bij deze route aangeraden om in colonne te rijden, zodat je bij pech altijd hulp dichtbij hebt.

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!