Ga naar content

Caprivistrook in Namibië

Tips rondreis Namibië - Eenieder die weleens naar de landkaart van Namibië heeft gekeken, heeft zich vast afgevraagd wat die gekke aparte landtong in het noordoosten van het land is. Tot ieders verbazing hoort dit stukje nog steeds bij Namibië, al ligt het ingesloten tussen Angola, Zambia en Botswana en behoort het qua ecosysteem meer tot de in Botswana gelegen Okavango Delta, dan tot de veel drogere overige gebieden in Namibië.

Bijzonder stukje Namibië

Dat het toch bij Namibië hoort heeft met de geschiedenis van het land te maken en de expansiedrift van de toenmalige landeigenaren, de Duitsers. Destijds hadden zij het plan bedacht om Namibië alsmaar groter te laten worden, waarbij het uiteindelijke doel de oostkust van het Afrikaanse continent was. Ver zijn ze nooit gekomen, maar uiteindelijk is er wel een uniek stukje Namibië ontstaan, namelijk de Caprivistrook.

Natuur Caprivistrook

In veel opzichten is Caprivi totaal anders dan andere gebieden in Namibië. Het landschap van de lange strook land is over het algemeen veel groener en meer waterrijk, met de Okavango Panhandle aan de ene kant en de machtige natte gebieden rondom de Moremi en Kwando aan de andere kant.

Hoogtepunten Caprivi

Wat zijn de mooiste plekken in Caprivi? Tijdens een verblijf op de Caprivistrook zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker moet gaan ontdekken.

Gave groepsreizen

1. Popa Falls

Zo zijn er de Popa Falls aan het begin van de strook, ook wel de toegangspoort tot de Okavango Delta, een absolute must om gezien te hebben. Tijdens je verblijf kan je genieten van de groene omgeving, boottochten maken en een bezoek brengen aan de Panhandle, een uniek ecosysteem en het begin van de delta. Verder is de rit naar de watervallen een aanrader, omdat het gewoonweg een mooie omgeving is en het een groot contrast vormt met hetgeen je verder in Namibië tegenkomt.

Deel op Pinterest

2. Wildparken

Verspreid over de Caprivistrook liggen diverse kleinere wildparken zoals Mahango en Mudomo National Park, waar je kunt genieten van de mooiste wildmomenten. Ga op safari in deze prachtige gebieden terwijl je al speurend zoekt naar de vele dieren die hier leven. Een leuke tip is een overnachting aan de oevers van de Kwando rivier, wat tevens ook de grens is met het zuidelijk gelegen Botswana.

Reizen naar de Caprivistrook

Explore Namibia heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van bijzondere self drive safaris, waarbij je tevens een bezoek kunt brengen aan de Caprivistrook en de vele hoogtepunten die dit prachtige gebied te bieden heeft.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!