Ga naar content

Gabon natuur

Reistips Afrika - Ga je op reis naar Gabon en hou je van onbetreden paden? Dan is deze site wat voor jou. Wij houden van wildlife en natuur, precies wat je kunt verwachten tijdens een rondreis in Gabon.

Mooiste plekken in Gabon

Wat zijn de mooiste gebieden in Gabon? Welke plekken en parken mag je niet missen tijdens een natuurreis? Een overzicht van de mooiste plaatsen en leukste activiteiten om te plannen tijdens een rondreis in Gabon:

1. Lopé National Park

In het midden van Gabon, op 200 km van de hoofdstad Libreville, bevindt zich het Lopé National Park. Dit nationaal park staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst. De regenwouden van het park zijn het leefgebied van de opvallende, maar helaas met uitsterven bedreigde mandrils. Daarnaast leven er meer dan 400 vogelsoorten, 4000 gorilla's en veel chimpansees. Vanuit Libreville kun je een auto huren, de trein nemen of een excursie boeken met een vliegtuigje. Wil je mandrils zien, reis dan in juli of augustus, wil je gorilla's zien, dan is augustus - september de beste reistijd voor Gabon.

2. Loango National Park

Het Loango National Park ligt aan de kust van Gabon en is een van de mooiste natuurreservaten van Afrika. Het nationale park is bereikbaar via de Fernan Vaz lagune en de Mpivie rivier. Onderweg kan je zelfs een kerkje bezoeken dat door Gustav Eiffel werd gebouwd. Maar waar het natuurlijk om draait is de natuur in Loango National Park. Krokodillen, varanen, slangen, olifanten, buffels, tal van vogelsoorten hebben hier hun leefgebied. De savanne kan al wandelend of met een jeep verkend worden. 

Natuur in Gabon
Deel op Pinterest

Er zijn echter ook tal van mogelijkheden om boottochten te maken op een van de rivieren of de natte gebieden. Het gebied is een wirwar van rivieren en meertjes. Kleine eilandjes jungle verspreiden zich in het water, in de boomkruinen vermaken apen zich, overal zie je prachtige vogels. Rond Tassi vind je prachtige jungle waar allerlei wilde dieren gezien kunnen worden: van luipaarden tot olifanten. In het regenseizoen kan je een wel erg apart fenomeen observeren in het savannekamp Tassi. Olifanten, buffels en soms zelfs nijlpaarden lopen over het strand en baden in de zee! Bijzonder...

3. Evengue Island

Ten noorden van het Loango NP bevindt zich Evengue. Evengue is bereikbaar via Port Gentil, Omboue en de Fernan Vaz lagune. Op dit kleine eiland kan je een opvangcentrum voor gorilla's bezoeken, maar je zult er ook veel wildlife zien zoals apen, krokodillen, vogels en dwergherten.

4. Walvissen Gabon

Van juni t/m oktober kan je bultruggen zien bij de kust van Gabon. Niet alleen duizenden walvissen komen voorbij trekken, je hebt ook grote kans op het zien van orka's en dolfijnen.

5. Strand Gabon

Met haar lange kust heeft Gabon meer te bieden dan dichte regenwouden en veel wildlife. Je kunt een avontuurlijke reis naar Gabon heerlijk afsluiten met een strandvakantie bij de kust.

Is Gabon een veilige vakantiebestemming?

Check voor je boekt altijd eerst het reisadvies van de rijksoverheid.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!