Ga naar content

Togo

Een smalle strook Afrikaanse savanne, dat is Togo. NatureScanner laat zien dat er vanaf de lagunes en Mount Agou in het zuiden tot aan het Fosse aux Lions National Park in het noorden meer te zien is dan alleen droog grasland. De natuur in Togo is verrassend mooi.

Mooiste plekken in Togo

Wat zijn de mooiste gebieden in Togo en waar staat het land bekend om? Een overzicht van natuurparken, bekende bezienswaardigheden en mooie plekken om te bezoeken. Met natuurlijk ook enkele leuke reistips!

1. Togodo

Vanaf de hoofstad Lomé heb je de keus om tijdens je reis door Togo eerst de oostelijke kust met uitgestrekte lagunes te gaan verkennen of meteen naar het noorden te reizen richting Kéran National Park. Van de dichte bossen in het gebied van Togodo is weinig meer over, maar het is zeker de moeite waard om even van de Eyadéma hoofdweg af te slaan naar het kleine Réserve Nationale de Togodo tegen de grens met Benin. Hier kun je de West-Afrikaanse kafferbuffel zien.

2. Kpalimé

Meer naar het westen, rond Kpalimé, worden cacao en koffie verbouwd en vind je een vlindertuin. De watervallen bij Mount Ayomé zijn een toeristisch trekpleister.

3. Fazao-Malfakassa

In het heuvelland van de Atakora Mountains (tot 844 meter hoog) in het hart van Togo ligt het grote natuurreservaat Fazao-Malfakassa. Feitelijk zijn het twee natuurgebieden westelijk van de stad Sokodé, die verbonden worden door een uitgestrekte boomsavanne. Landschappelijk is het gebied bijzonder mooi, maar verwacht hier niet de grote aantallen wild zoals in oostelijk Afrika. Togo heeft veel te lijden gehad van stropers en begint zich pas sinds kort te richten op ecotoerisme. Tussen de dicht beboste heuvels komen bijzondere roofvogels als de Ayres‘ Havikarend voor. Antilopen als Bongo, Sitatunga en Kob komen er vaak voor.

4. Kéran National Park

In het noorden van Togo ligt het mooie Kéran National Park, of korter Kran National Park, het meest bezochte gebied van het land en tevens een hoogtepunt tijdens je rondreis door Togo. Grote delen van het gebied staan onder invloed van seizoensoverstromingen door de rivier Koumongou. Olifanten uit Ghana vinden hier in de droge tijd nog voldoende water. De open savanne blijkt een ongekende aantrekkingskracht uit te oefenen op zwarte kroonkraanvogels, zadelbekooievaars, Denham’s trap maar ook enorme vechtarenden. Wie vogels wilt zien tijdens een reis door Togo is in Keran National Park aan het goede adres.

Mooiste plekken Togo
Deel op Pinterest

5. Fosse aux Lions

Onze reis door Togo eindigt in Fosse aux Lions in het uiterste noorden van Togo en nabij de grenzen met Ghana en Burkina Faso. Opgezet om de olifanten van de Dapaong vlakte te beschermen is het helaas niet gelukt om ook de leeuwen te behouden. Klein wild als huzaaraap, meerkatten en wrattenzwijn komen er echter nog veelvuldig voor.

Reis Togo

Toerisme in Togo staat nog in de kinderschoenen. Als combinatie met bijvoorbeeld Ghana of Benin is het zeker de moeite waard om enkele Togolese bestemmingen mee te nemen. Beste reisperiode voor Togo is de droge tijd (november tot april).

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!