Ga naar content

wAARDEvol reizen in Kenia

Waardevolle projecten in Kenia

Als je op zoek bent naar een reiservaring die niet alleen onvergetelijk is voor jezelf, maar ook de natuur en cultuur van het land verrijkt, dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Naturescanner delen we inzichten over projecten, reizen en evenementen die wij als inspirerend en waardevol beschouwen. Of het nu gaat om initiatieven of reizen, we willen reizigers aanmoedigen om een positieve impact te hebben op de bestemmingen die ze bezoeken.

1. wAARDEvol naar Kenia met Riksja Travel

Afrika is zoveel meer dan safari’s. Juist de ontmoetingen met de lokale communities maken je reis onvergetelijk en dragen bij aan een eerlijke en gelijkwaardige wereld. In Kenia en Tanzania laat Riksja Travel je dan ook graag kennis maken met de Masai. Samen met hun lokale partner en deze stam hebben zij een eco-camp opgericht waar jij als reiziger verblijft. 

wAARDEvol naar Kenia met Riksja Travel
© Riksja Travel
Deel op Pinterest

Zo dompel je je helemaal onder in de tradities en cultuur van de Masai en vloeit het geld direct terug de community in waarmee bijvoorbeeld een Masai-school wordt onderhouden. Zo reis je met hart voor de wereld naar Afrika. Bekijk hieronder de bouwsteen van Riksja waarbij je in het eco-camp verblijft:

2. Duurzaam project in Kenia met Sawadee

  Een goed voorbeeld van een reisorganisatie met impact is Sawadee. Zij besteden een deel van hun marge aan duurzame initiatieven, waaronder de Blue Marine Foundation.

  Gedurende drie jaar lang steunt Sawadee, samen met enkele zusterbedrijven, maar liefst zeven projecten van Blue Marine, met een donatie van 1 miljoen euro. Deze projecten spelen een cruciale rol in het behoud en herstel van 7.000 hectare aan mariene ecosystemen. Door een reis te boeken bij Sawadee, wordt jouw reis niet alleen onvergetelijk, maar draag je ook bij aan deze waardevolle projecten die onze oceanen beschermen en herstellen. Laat jouw reis een positieve verandering teweegbrengen voor de prachtige bestemmingen die je verkent.

  Draag bij aan het herstel van de Mangrovebossen van Mida-Creek

  Mida Creek, ten noorden van Mombasa, is de thuishaven van een groot aantal zeedieren, waaronder dolfijnen, zeeschildpadden en bultruggen. In dit deel van Kenia heeft de illegale kap van mangrovebossen voor hout- en houtskoolproductie, aanzienlijke schade aangericht.

  Natuurproject Kenia
  © Backroads Pictures
  Deel op Pinterest

  In 2020 werd het Mida-Creek-project gelanceerd door Sustainable Surf en COBEC. Voor dit project werkt men samen met lokale dorpen om mangroven te herbeplanten op ontboste plekken. De gemeenschappen worden actief betrokken bij deze inspanningen en krijgen informatie over zowel het ecologische als economische belang van de vitale ecosystemen.

  3. Compenseer je vlucht

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!