Ga naar content

Bijzonder overnachten in Marokko

Mooiste plekken Marokko - Een reis gaat niet alleen om de activiteiten overdag. Ook de omgeving waar je verblijft draagt bij aan de algemene beleving en de ervaring. In Marokko geldt dit zeker ook. Verblijf je in een goedkoop hotel in het centrum van Marrakech, of kies je voor een unieke en originele accommodatie? Wij delen graag onze tips voor bijzondere overnachtingen in Marokko!

Leukste accommodaties in Marokko

Wat zijn originele overnachtingsplekken? Waar beleef je het échte Marokko in een authentiek kader? Naturescanner bezocht een aantal leuke accommodaties en vroeg enkele experts om hun mening!

1. Overnachten in een Riad

Een typische accommodatie in Marokko is de zogeheten "riad". Dit is een traditioneel hotel, meestal met binnentuin of atrium. In het Arabisch betekent het woord ryad dan ook letterlijk "tuin". Veel van deze huizen waren ooit bewoond door de rijkere bevolking, maar zijn vandaag de dag vooral in gebruik als originele overnachtingsplekken. De meeste riads bevinden zich in het oude stadsgedeelte of buiten de muren van de Marokkaanse steden. Met name in Marrakesh, Essaouira en Fez vind je veel van dit soort accommodaties.

Deel op Pinterest

Enkele van de mooiste riads in Marokko bevinden zich in de mystieke stad Marrakech. Het is een heerlijke plek om een weekend even helemaal weg te zijn van alles. 

2. Overnachten in Maison Zitoun, 'het huis van de olijven'

Op een kleine 30 km van Marrakech ligt Maison Zitoun, een echt berberhuis in de Ourikavallei. Na de hectiek van Marrakech is Maison Zitoun een oase van rust. Het huis ligt tussen de kwekerijen en is omgeven door olijfbomen in een klein dorpje. In de groene bloemrijke tuin, met sinaasappel-, granaat-, olijfbomen, is het – onder het genot van een kop thee of iets fris – heerlijk tot rust komen in de hangmat, in deze landelijke omgeving. Tegen de avond hoor je het gekwetter van de honderden vogels die komen aanvliegen om te overnachten in de kwekerij naast het huis. Ook op het dakterras kan je nagenieten bij zonsondergang en heb je een prachtig uitzicht op de hoge, vaak witte, toppen van de Hoge Atlas

© Maison Zitoun
Deel op Pinterest

Via deels nog met lemen muurtjes omgeven weggetjes is een wandeling naar de lokale markt van Ghemate de moeite waard. Je loopt langs kwekerijen en tussen de olijfbomen met uitzicht op de Hoge Atlas met zijn vaak besneeuwde toppen. Het is ook mogelijk om naar Tnine Douar de L’Ourika te lopen, je loopt dan deels langs de Ourika rivier. Op maandag is daar de lokale Berbermarkt en je kan een bezoek brengen aan Le Paradis de Saffran. Op de terugweg is met een taxi een bezoek aan het Ecomusée Berbère de l'Ourika het overwegen waard. Je krijgt een goed beeld van het leven van de Berberbevolking.

Maison Zitoun biedt je de mogelijkheid om naast Marrakech ook de Vallée de l'Ourika te verkennen en zo echt kennis te maken met het Berberleven. Met een dagtocht naar het bergdorp Imlil met zicht op de hoogste berg van Noord-Afrika, de Toubkal (4.169m) ervaar je ook hoe de Berbers in de Hoge Atlas leven en werken.

3. Slapen in een bedouïnentent in de woestijn

Erg gaaf is het om in Marokko te overnachten in de woestijn. Midden tussen de oranje zandduinen verblijf je in een kleinschalig tentenkamp. Vaak zijn dit eenvoudige tenten, bekleed met doeken, met basic voorzieningen zoals bedden, dekens en een waterkraan. Het is heerlijk om 's avonds voor je tent nog uren naar de sterren te turen. Een aparte ervaring om nooit te vergeten!

Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!