Ga naar content

Bijzonder overnachten in Marokko

Mooiste plekken Marokko - Een reis gaat niet alleen om de activiteiten overdag. Ook de omgeving waar je verblijft draagt bij aan de algemene beleving en de ervaring. In Marokko geldt dit zeker ook. Verblijf je in een goedkoop hotel in het centrum van Marrakech, of kies je voor een unieke en originele accommodatie? Wij delen graag onze tips voor bijzondere overnachtingen in Marokko!

Leukste accommodaties in Marokko

Wat zijn originele overnachtingsplekken? Waar beleef je het échte Marokko in een authentiek kader? Naturescanner bezocht een aantal leuke accommodaties en vroeg enkele experts om hun mening!

1. Overnachten in een Riad

Een typische accommodatie in Marokko is de zogeheten "riad". Dit is een traditioneel hotel, meestal met binnentuin of atrium. In het Arabisch betekent het woord ryad dan ook letterlijk "tuin". Veel van deze huizen waren ooit bewoond door de rijkere bevolking, maar zijn vandaag de dag vooral in gebruik als originele overnachtingsplekken. De meeste riads bevinden zich in het oude stadsgedeelte of buiten de muren van de Marokkaanse steden. Met name in Marrakesh, Essaouira en Fez vind je veel van dit soort accommodaties.

Deel op Pinterest

Enkele van de mooiste riads in Marokko bevinden zich in de mystieke stad Marrakech. Het is een heerlijke plek om een weekend even helemaal weg te zijn van alles.

© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

Onze reporter bezocht deze riad met een bouwsteen van Riksja Travel. 

2. Slapen in een bedouïnentent in de woestijn

Erg gaaf is het om in Marokko te overnachten in de woestijn. Midden tussen de oranje zandduinen verblijf je in een kleinschalig tentenkamp. Vaak zijn dit eenvoudige tenten, bekleed met doeken, met basic voorzieningen zoals bedden, dekens en een waterkraan. Het is heerlijk om 's avonds voor je tent nog uren naar de sterren te turen. Een aparte ervaring om nooit te vergeten!

Deel op Pinterest

3. Slapen in een grotkamer in een kloof

Le Festival is een uniek kasteelachtig hotel gelegen in de prachtige Todra-kloof in het Atlasgebergte. Er zijn vijf grotkamers en twee torenkamers beschikbaar, waar je geniet van een verblijf met een 'in the middle of nowhere' en uitzicht over de kloof! De eigenaren runnen de herberg met liefde en je kunt er heerlijk eten. 

Le Festival
Booking.com
Auberge Le Festival
Deel op Pinterest

Bovendien heeft de auberge duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Water komt uit recent aangelegde waterputten in de buurt en wordt rondgepompt op zonne-energie. Er is een uniek compostsysteem en een biologische tuin voor groente en kruiden. 

4. Alle comfort in een resort

Vind je het prettig om na een vermoeiende reisdag telkens weer te keren in een resort, waar je alles voor handen hebt, kunt relaxen in een wellness centrum of zwembad? Dan is een comfortabel hotel aan de rand van de stad wat voor jou. Onze tips. 

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!