Ga naar content

Off road Marokko

Wat zou je nou graag nog eens doen? Een reis door de woestijn met een kenner die er al 35 jaar komt? In een gehuurde 4x4 en dat je zelf mag rijden? Of met je eigen wagen? Met een rally-geprepareerde terreinwagen? Op een off road motor?

Off road rijden

Off road rijden; het contact met de aarde zelf, komen waar je met asfalt niet komt, daar waar het rustig wordt. Off road kent geen verkeersborden en voorgekauwde regels, het kent haar eigen regels. Net als de bergen en de woestijnen, zij hebben hun eigen wetten en karakter. En jij? Jij bepaalt je route en leert jezelf opnieuw kennen. Op weg naar de duinen, skiën op vier wielen.

Avontuur in Marokko

Marokko is magisch, betoverend. Wat maakt dit prachtige land toch zo ontzettend bijzonder? Het is verleidelijk en indringend. Ze trekt je aandacht door haar vormen, geluiden, contrasten, smaken, geuren en kleuren. Door haar mysterie, haar gesluierde bestaan. En voor wie voor haar valt en zich opent laat ze langzaam haar sluier vallen. Marokko’s bewoners zijn intens gastvrij. "Kom thee drinken, blijf eten." Ja, altijd en overal lekker eten, heerlijk en genoeg. Een genot.

Marokko’s landschappen zijn zeer contrastrijk. Marokko ontvangt je met open armen in haar bosrijke plekken, waar je je kunt laven aan haar schaduw. Ze geeft je een reis door de kosmos door haar maan- en mars landschappen, ze laat je vertragen in haar oases waar de tijd is stilgevallen en het leven zich afspeelt onder een onzichtbare stolp die het lawaai en de haast van de wereld buiten houdt. 

Deel op Pinterest

Marokko geeft je haar woestijnrivieren waar je al dobberend geniet van de wuivende palmen en de lemen Kasbahs aan de oever. En dan geeft ze je de woestijn, misschien wel zo anders dan je je haar had voorgesteld. De vrouwelijke vormen van de duinen die steeds warmere kleuren aannemen naarmate de zon daalt en de eerste sterren zich tonen.

Met of zonder gids off road rijden in Marokko

Okay, wanneer ga jij? Wil je met Marco, Europeaan met een woestijnhart? Met Mbarek, een zoon van nomaden?
Of wil jij juist zonder gids zelf van prachtig Marokko genieten? Wat je ook wil. Met of zonder gids. Marco maakt maatwerk voor jou. Dat begint in Nederland met de voorbereiding en dat gaat door tijdens de reis. Elke dag weer flexibel maatwerk. Het wordt jouw trip. Marokko Maatwerk Reizen is klein, uniek en letterlijk van de gebaande paden weg. Door de bergen, de vlaktes, en de zandduinen.

En Marco?

Dat ben ik. Ik weet nog, die ene dag. Toen gebeurde het. Ik kwam vanuit het Spaanse binnenland naar Gibraltar, liep het schiereiland op en ging naar de boulevard…. daar zag ik Afrika. Het magische Afrika van Berbers (Amazight). Zo machtig, mysterieus, ongenaakbaar en groots lag het daar. En zo dichtbij… alsof je het zo met je arm als werphengel kon grijpen. Ik was confuus.

Maar ik was toch op avontuur ergens anders heen? Niet meer. Ik ben blijven steken in een groot en lang Marokko avontuur. Nederland – Marokko, heen en weer, maximaal 7 keer per jaar tours doen met wie wil. Niet te vaak dus. Zo blijft het kwaliteit.
En ik doe het uit liefde, ik kan niet anders. Marokko roept.

Merhaban, welkom!

Afbeelding van Marco Hupkes
Geschreven door
Marco Hupkes
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!