Ga naar content

Opuwo in Namibië

Mooiste plekken Namibië - In het noordwesten van Namibië, ver van de gebaande paden en de standaard reisroute, ligt het plaatsje Opuwo. Een typisch stadje en startpunt voor zij die de authentieke Himba’s in Namibië wensen te ontmoeten.

Bezienswaardigheden Opuwo

Opuwo is het laatste noemenswaardige stadje voor een ieder die verder richting het noorden trekt dan de gangbare rondreis route in Namibië. Het plaatsje is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het ruige en ongerepte Kaokoland en de lokale himba’s. Wie verder richting de grens met Angola rijdt, wordt beloond met de schitterende Epupa watervallen.

1. Himba's in Namibië

Dit bijzondere en authentieke volk staat wereldwijd bekend vanwege hun roodkleurige huid, bijzondere haardracht en het nomadische bestaan in dit ruige gebied rond Opuwo. Himba’s leven op hun geheel eigen traditionele wijze in lemen hutten en trekken nog altijd rond met kuddes koeien en ander vee en hebben het leven in de Afrikaanse bush eigen gemaakt.

Vaak zijn zowel mannen als vrouwen schaars gekleed in leren huidenvellen. Zo tref je ze dan ook aan de kassa in de supermarkt of langs de kant van de weg. De vrouwen wassen zichzelf niet, maar smeren zich in met een mengsel van oker, geitenvet en kruiden. Tijdens een rondreis in dit noordelijke deel van Namibië kan je een bezoek brengen aan een lokaal himbadorp en de vriendelijke en vaak ook gastvrije Himba ontmoeten. Leer meer over hun traditionele leefwijze en sta versteld van het feit dat deze mensen in dit dorre droge gebied kunnen overleven.

2. Kaokoland

Kaokoland is een deel van de regio Kunene. Kaokoland en het nabijgelegen Damaraland is ook een geschikt gebied om op zoek te gaan naar bijzondere diersoorten waaronder de illustere woestijnolifanten. Laat je begeleiden bij je zoektocht door een lokale gids of vraag om tips bij de lokale bevolking en wie weet kom je oog in oog te staan met deze bijzondere en unieke dieren. De olifanten hebben het leven in dit droge gebied tot een ware kunst verheven en na enig speuren krijg je spontaan ontzag voor het feit dat ook deze enorme dieren in deze dorre omgeving weten te overleven.

3. Epupa watervallen

De Epupa Falls (in Angola bekend als de Monte Negro Falls) worden gevormd door de Kunene rivier op de grens tussen Namibië en Angola. De rivier is ca. 500 meter breed en valt over een afstand van 1,5 km in een reeks watervallen naar beneden. De hoogste waterval is 37 meter hoog. De omgeving is woest en desolaat en om er te komen is een 4X4 eigenlijk een vereiste. De natuur rond Epupa kenmerkt zich door vijgenbomen, baobabs, palmbomen en roodkleurige rotswanden. Hier leven ook verscheidene nomadenstammen. Wie wil overnachten bij de Epupa Falls heeft keuze uit 4 lodges: Kapika Waterfall Lodge, Omarunga Camp Lodge, Epupa Camp Lodge en de Epupa Falls Campsite Lodge. Al deze accommodaties (behalve Kapika) hebben tevens een kampeerterrein. Je kan er tevens raften bij Epupa Camp of deelnemen aan bird watching tours, krokodillen- en plantenexcursies. 

Deel op Pinterest

Reizen naar Opuwo

Opuwo en de omringende gebieden kun je tijdens een rondreis door Namibië bezoeken en ligt op de route voor een ieder die naast de hoogtepunten zoals Etosha en Twyfelfontein, ook iets anders wilt gaan ontdekken. Explore Namibia is gespecialiseerd in het verzorgen van prachtige selfdrive safaris door Namibië. Zij denken graag met je mee en kunnen een uniek bezoek aan de bijzondere Himba’s realiseren. Riksja Namibië biedt een losse bouwsteen naar de himba's in Namibië, die je kan combineren met andere bouwstenen, om zo zelf je reis samen te stellen. Maar bekijk zeker ook onze overige reistips voor reizen naar Opuwo.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!