Ga naar content

Queen Elizabeth Nationaal Park

Tips rondreis Oeganda - Een populair safarigebied in Oeganda is het wereldberoemde Queen Elizabeth National Park in het westen van het land.

Hoogtepunten Queen Elizabeth NP

Queen Elizabeth NP in Oeganda is bekend vanwege de vele prachtige natuurdocumentaires die hier opgenomen zijn. Verder kennen de meeste mensen het natuurgebied vanwege haar beroemde boomklimmende leeuwen, die in bepaalde delen regelmatig worden gespot.

Het enorme wildpark bestaat globaal uit drie delen en heeft een ideale ligging tussen het Kibale National Park in het noorden en Bwindi Impenetrable ten zuiden. Deze perfecte ligging zorgt er grotendeels voor dat Uganda als veelzijdig en afwisselend wordt beschouwd, aangezien je jungletochten met safari zo op een leuke manier kunt afwisselen. Een overzicht van bezienswaardigheden en mooie plekken in Queen Elizabeth Nationaal Park:

1. In bomen klimmende leeuwen

Tijdens een safari in het Queen Elizabeth willen de meeste bezoekers eigenlijk maar één ding zien en dat zijn de wereldberoemde boomklimmende leeuwen. Hoe bijzonder is dit? Nergens anders ter wereld klimmen leeuwen in bomen, daarvoor moet je echt naar Oeganda.

Dieren Queen Elizabeth Oeganda
Deel op Pinterest

Het zuidelijke gedeelte, ook wel bekend als Ishasha, is het bekendste deel van het park. Hier staan 26 bekende  vijgenbomen die hoogstwaarschijnlijk een belangrijk onderdeel zullen zijn tijdens je gamedrives in dit gedeelte van Queen Elizabeth. Dit zijn de favoriete klimbomen zijn van de boomklimmende Ischasha leeuwen. 

Garanties heb je natuurlijk nooit, maar een rondje om deze 26 bomen en je kan hopelijk zelf dit prachtige schouwspel van dichtbij ervaren.

2. Natuur in Queen Elizabeth

Het bijzondere wildpark heeft nog veel meer te bieden dan zijn unieke leeuwen. Het noordelijke gedeelte bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannevlaktes afgewisseld met heuvels en bushland. Hier maak je kans op grote aantallen wilde dieren. Verder leven er in het Ishasha gedeelte uiteraard ook nog meer diersoorten dan de klimmende leeuwen, zoals de Topi, die alleen in dit gedeelte van Oeganda voorkomt.

2. Kazinga Channel

Hoogtepunt in het noordelijke gedeelte is zonder meer de sprookjesachtige Kazinga Channel, een natuurlijk kanaal gelegen tussen Lake Edward en Lake George. Tijdens je verblijf in het noordelijke deel van het park mag een boottocht op dit prachtige kanaal zeker niet ontbreken. Vanaf de boot spot je veel wilde dieren, waaronder nijlpaarden, krokodillen, buffels en met een beetje geluk zelfs olifanten en leeuwen.

Olifanten
Deel op Pinterest

Ook is dit een waar paradijs voor vogelliefhebbers, gezien de vele verschillende soorten die je tijdens deze mooie bootsafari gaat tegenkomen. Wij kunnen je de tip meegeven om aan de linkerkant van de boot een mooi plekje te bemachtigen en op de terugweg aan de rechterkant. Met deze tip op zak ga je namelijk absoluut veel dieren spotten!

3. Jungle in Queen Elizabeth

Verder bestaat dit enorme park uit nog twee bijzondere gedeeltes, waaronder het centrale deel, dat bestaat uit een dichtbegroeide jungle. Hier leven vele illustere diersoorten zoals bosolifanten, buffels, diverse antiloopsoorten en uiteraard ook bijzondere primaatsoorten zoals de chimpansees.

Afrikaanse visarend
Deel op Pinterest

Veel bezoekers aan Queen Elizabeth National Park slaan het centrale gedeelte over, maar toch heeft dit deel veel te bieden. Naast chimpansee trackings kun je hier prachtige wandelingen maken, op zoek naar de vele vogel-, vlinder- en primaatsoorten die er voorkomen.

Reizen naar Queen Elizabeth

Een safari in Queen Elizabeth National Park is een absolute must tijdens je reis in Uganda. Wil je meer weten over andere nationale parken in Oeganda, lees dan ook de informatie hierover op onze site.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!