Ga naar content

Soedan natuur

Een reis naar Soedan is misschien niet het eerste wat bij je opkomt als je denkt aan een reis naar Afrika. De Burgeroorlog in Darfur (westelijke deel van Soedan) draagt uiteraard niet bij tot het goede imago van het land, maar toch zijn er reisorganisaties die groepsreizen in Soedan organiseren, weliswaar naar de veilige gebieden van het land.

Reis Soedan

Een reis naar Soedan is op zijn minst gezegd avontuurlijk te noemen. Er zijn maar weinig touroperators of reisorganisaties die een reis naar het land aanbieden in hun programma. Een organisatie die het wel doet is Koning Aap. Zij bieden een groepsreis door het veiligste gebied van het land, wat uiteraard ook niet vaak bezocht wordt door toeristen. Je reis vertrekt in Khartoum. Hiervandaan reis je verder met comfortabele 4WDs door de Westelijke Woestijn. Tussen de zandduinen ga je kamperen. Vervolgens reis je langs de Nijl naar de Nubische dorpjes, een avontuurlijke rit over duinen en ongeasfalteerde wegen. Langs de Nijl bezoek je oude Egyptische tempels en de gigantische rode monoliet, de Djebel Barkal. Daarna verblijf je enkele dagen in Karima, waar je kennis maakt met het echte Soedanese leven. De rondreis wordt vervolgd met een rit, dwars door de Bayuda Woestijn, waar gele en witte zandvlaktes afwisselen met zwarte basaltheuvels. Bisharin nomaden leven er met hun dromedarissen en geiten in hutten van geweven takken. Voorbij Atbara bevinden zich een veertigtal piramides, de Necropolis van Meroë. Bij Khartoum komen de Blauwe Nijl en de Witte Nijl samen.

Dinder National Park

Op de grens met Ethiopië, op 400 km van Karthoum, ligt een van de mooiste gebieden van Soedan en zeker vermelding waard als we het over de natuur in het land hebben: het Dinder National Park. Op ecologisch vlak een belangrijk gebied, omdat het tussen de Sahel en de hooglanden van Ethiopië ligt. In het NP leven 27 grote zoogdieren, meer dan 160 vogelsoorten, 32 soorten vis en allerlei kleinere zoogdieren, reptielen, vleermuizen...

Meer weten over reizen naar Afrika, bekijk dan ook de teksten en reistips voor reizen naar de overige landen.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!