Ga naar content

Dieren in de Ardennen

De Ardennen, dicht bij huis en toch compleet anders. Niet te vergelijken met de Veluwe of eender welk andere regio in Nederland, de Belgische Ardennen zijn een toffe get away. Hier vind je dichte bossen en stromende riviertjes en ben je even echt weg van alles. Liefhebbers van natuur moeten zeker eens een vakantiehuis Ardennen huren, dit is de ideale manier om er op uit te trekken en het aanbod is groot.

Deze 3 dieren kun je spotten in je midweek Ardennen

In deze prachtige omgeving kun je niet alleen mooie en diverse landschappen bewonderen, maar je kunt er als het ware ook op safari. Hoewel ze goed verscholen zitten, leven er veel wilde dieren in de Ardennen. En met een beetje geluk heb je de kans om ze te fotograferen. Laten we wel voorop stellen dat het in de Ardennen iets moeilijker is om wildlife te spotten, maar met deze tips kom je misschien een eind verder. Wil jij wilde dieren gaan spotten in de Belgische Ardennen? Deze dieren kun je er tegenkomen!

Je eigen "Wildlife reis" bedenk je zelf

1. Edelherten en reeën

In de Ardennen kun je kiezen uit verschillende kleinere en grote vakantiehuizen, voorbeelden daarvan vind je bij Villaspot. Je kan dus ook met een grotere groep op vakantie gaan en samen de natuur en het wildleven in de omgeving gaan verkennen. Zorg voor camouflerende kleding en trek er vroeg in de ochtend of rond zonsondergang op uit en de kans op het zien van een dier is groot.

Edelhert
Deel op Pinterest

Eenmaal weer terug in jullie accommodatie is het heerlijk om foto’s van de gespotte dieren te delen en ontdekkingen te bespreken onder het genot van een glaasje wijn bij de open haard. De kans is aanwezig dat je edelherten en reeën tegen bent gekomen. Beide dieren zijn te vinden in verschillende delen van de Ardennen. Edelherten zijn een stuk groter. Het is de grootste hertensoort die er is en een ree is juist de kleinste soort.

2. Everzwijnen

Wanneer je verblijft in de Hoge Venen, zul je ongetwijfeld ook mooie plaatjes van wilde dieren maken. De eerder genoemde edelherten en reeën zijn hier bijvoorbeeld ook te vinden. Maar ook everzwijnen. Everzwijnen zijn bijzondere, maar ook onvoorspelbare dieren. Hou daarom altijd voldoende afstand wanneer je er eentje in het wild tegenkomt.

Ren ook niet direct weg, want het dier kan achter je aan komen en in de aanval gaan. Het beste kun je everzwijnen fotograferen van op ruime afstand en zonder dat ze jou zien. De dieren hebben geen goed zicht, dus dat kun je prima doen door je te verschuilen achter een boom of in de bosjes.

Wroetsporen in de modder verraden vaak de aanwezigheid van het everzwijn.

3. Vossen

Niet alle dieren zijn makkelijk te spotten. Een wolf of een lynx is vrij zeldzaam en bovendien schuw en extra bijzonder om tegen te komen in de Belgische Ardennen. De kans is groter dat je een vos tegenkomt. Vossen komen eveneens vooral tevoorschijn vanaf het moment dat het begint te schemeren. In de avond of de nacht zul je de meeste kans hebben om er een te spotten. En het gaat altijd samen met een hoge dosis geluk. Het kan zo maar zijn dat er eentje plots het pad op loopt, of in de verte tussen de bomen loopt. Wil je foto’s maken, zorg dan dus voor een goede camera.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!