Ga naar content

Mooiste dorpen van Wallonie

Wallonië - De natuur is in de Ardennen overal aanwezig. Echter op gebied van cultuur en traditie is er ook veel te beleven in Zuid-België. Tijdens een vakantie of weekendje weg moet je zeker ook enkele van de "mooiste dorpen van Wallonië" bezoeken.

Les Plus Beaux Villages de Wallonie

De mooiste dorpen van Wallonië is een vereniging van 24 mooie Waalse dorpjes. Deze zijn geselecteerd op basis van een aantal voorwaarden. Zo moet ieder dorp een landelijk karakter hebben met architecturaal erfgoed, beschikken over een beschermd monument.

Clermont-sur-Berwinne
Deel op Pinterest

Deze dorpen staan momenteel op de lijst: Malen (Waals-Brabant), Aubechies, Lompret, Ragnies (Henegouwen), Clermont-sur-Berwinne, Olne, Soiron (Luik), Nobressart, Ny, Sohier, Torgny, Wéris (Luxemburg), Celles, Chardeneux, Crupet, Fagnolle, Falaën, Laforêt, Mozet, Sosoye, Soulme, Thon-Samson en Vierves-sur-Viroin (Namen).

Streekproducten Ardennen

De Waalse dorpjes staan bekend om de vele ambachtelijke producten. Met een grote keuze aan streekproducten, waaronder streekbieren, Ardeense ham, bioproducten en natuurlijk ook chocola, is het werkelijk genieten.

Kunstambachten, zoals beeldhouwwerken, worden trots gepresenteerd tijdens de vele folkloristische evenementen hele jaar door en de gezellige kerstmarkten in het najaar.

’s Avonds wacht je een heerlijk diner in een van de gastronomische restaurants. Je mag het Bourgondische leven niet missen tijdens een weekje of weekend relaxen in de Ardennen!
Lees meer over "Les plus beaux villages de Wallonie".

Overnachten in een Waals dorpje

De mogelijkheden om te overnachten in een authentiek dorpje in Wallonië zijn groot. De toeristische voorzieningen zijn goed, zeker op gebied van accommodaties. 

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!