Ga naar content

Afghanistan

Ondanks het feit dat er in Afghanistan wel degelijk mooie natuurgebieden zijn, raden we een reis naar het land niet echt aan. Niet essentiële reizen naar Afghanistan worden afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Bekijk de  website voor meer informatie en reisadviezen alvorens je een reis naar Afghanistan wil plannen.

De natuur in Afghanistan

Afghanistan heeft een zeer grillig landschap, met onvruchtbare bergtoppen tot ruim 7000 meter in het midden van het land. In het Hindu Kushgebergte slingert de Band-E Amir rivier door het dal. In de loop der tijd zijn hier dammen ontstaan, die op hun beurt hebben geleid tot kleurrijke meren. Door de mineralen in het water variëren deze van wit tot groen en felblauw.  Meer naar het zuiden van Afghanistan liggen grote woestijngebieden zoals Seistan en Registan. In het noorden van het land vind je de hooglanden

Afghanistan is momenteel niet veilig genoeg voor een reis. Er zijn echter zoveel landen waar je wel ongestoord kunt reizen in de mooie natuur. Ontdek de pracht van andere Aziatische bestemmingen, zoals Thailand, Turkije of India. Naturescanner belicht alle natuurgebieden ter wereld, dus je vindt vast een leuke bestemming voor een avontuurlijke natuurreis!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!