Ga naar content

Periyar Nationaal Park in India

India natuur - In de Zuid-Indiase staat Kerela, bij het plaatsje Thekkady, ligt het Periyar National Park of Periyar Wildlife Sanctuary. Dit park in de bergen van de Western Ghats is tevens beschermd natuurgebied. Het dicht beboste park telt een oppervlakte van ongeveer 770 vierkante kilometer en is het onderkomen van een grote variëteit van inheemse diersoorten.

Natuur in Periyar

Wat zijn de mooiste plekken in Periyar en wat moet je zeker bezoeken tijdens een rondreis langs dit park?

1. Periyar Wildlife Sanctuary

Het heuvelachtige park, dat zijn oorsprong kent in 1934, staat voornamelijk bekend om haar olifanten. Er zijn goede wandelroutes door het bos aangelegd en onder begeleiding van een gids kan je het park te voet verkennen. De olifant is niet de enige bewoner van het park. Er zijn verschillende apensoorten, zwijnen, otters en herten. Ook biedt Periyar National Park een grote variëteit aan vogelsoorten. 

Reuzeneekhoorn India Malabar
Deel op Pinterest

2. Periyar Tiger Reserve

Een bijzondere, maar moeilijk te spotten gast is de tijger. Naar schatting leven er ongeveer 35 tot 40 tijgers in het Wildlife Sanctuary. De kans om een tijger te zien is erg klein. De dieren blijven liever op veilige afstand van de mens. 

3. Lake Periyar

In het park is een groot stuwmeer gelegen, Lake Periyar, wat prachtige foto's oplevert. De olifanten zijn beter waarneembaar dan de tijgers en zijn vaak aan de oever van het Periyar meer te bewonderen. Een tocht over het meer met de boot, is dan ook een prima en leuke methode om de olifanten te observeren.

4. Vogels Periyar National Park India

Periyar is een excellent vogelgebied, omdat het aan drie kanten omgeven wordt door laagvlakten. Vogelsoorten uit deze gebieden trekken in de droge tijd naar de hellingen van Periyar en komen daar hun verwanten uit nattere streken tegen. Ruim een derde van alle 315 soorten zijn dan ook trekvogels. Tijdens een vogeltocht kunnen o.a. groene baardvogel en grote rupsklauwier gezien worden.

Periyar bezoeken

Uitvalsbasis voor Periyar is Thekkady, een plaats op 114 km van de Madurai luchthaven en op 145 km van de Cochin luchthaven. Naast boottochten op het meer van Periyar, worden er korte jungletochten van ongeveer 4 uur als excursie aangeboden in de ochtend of middag. Daarnaast is het mogelijk om het park ’s avonds onder begeleiding van de parkbeheerder te verkennen. De kans om grote katachtigen te spotten is dan groter.

Reizen naar het zuidelijk deel van India

Hoe plan je een reis naar Periyar en Kerala in India? Bekijk onze tips voor enkele van de mooiste reizen door Zuid-India en vind een rondreis langs Periyar. Meer reisaanbod en tips vind je op de informatie pagina over natuur in Zuid-India

Periyar Zuid-India
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!