Ga naar content

Oost-India

Natuurreis India - De natuur in Oost-India is minder bekend dan de natuurgebieden elders in het land. Het landschap is nochtans minstens zo zeer de moeite waard: in de natuurreservaten komen zeldzame dieren voor, waaronder de Bengaalse tijger en de Indische neushoorn.

Bezienswaardigheden Oost-India

Wat zijn de mooiste plekken in Oost-India en welke bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een rondreis door het oosten van het land? Er zijn vele bijzondere parken om te bezoeken. Naast de vele mooie natuurgebieden kan je in Oost-India heerlijk actief zijn: hiken, raften, mountainbiken en paragliden.

1. Bengaalse tijgers en Indische neushoorns

Het Sundarbans National Park, dat ook een deel van buurland Bangladesh omvat, bestaat uit dichte mangroves en is de beste plek om een van de 400 Bengaalse tijgers te zien die hier nog in het wild voorkomen, naast krokodillen, schildpadden, dolfijnen en vele reptielen. Ook in andere natuurreservaten van Oost-India, zoals Jaldapara National Park, kan je veel wildlife spotten. In Jaldapara leeft bijvoorbeeld de grootste populatie Indische neushoorns.

2. Cherrapunji

Meghalaya, het gebied tussen Bangladesh en Myanmar is bijzonder groen, met prachtige bezienswaardigheden. Zo vind je hier een van de mooiste watervallen in India, de Nohkalikai Falls. Ook vind je hier de levende wortelbruggen bij Mawlynnong.

Deel op Pinterest

3. Hill stations

Verder kenmerkt het landschap van Oost-India zich door hoge bergen in het noorden en de zogenaamde "hill stations"; centra waar kolonisten vaak kwamen en verbleven vanwege de aangenamere koele temperatuur.

4. Darjeeling

De omgeving van Darjeeling staat bekend om haar mooie theeplantages, adembenemende valleien (Happy Valley) en uitgestrekte berglandschappen. De Darjeeling Himalayan Railway, de oudste trein van India, is ook de moeite. Mooi om te zien ook is het Chilkameer of Chilikameer in Odisha: de grootste kustlagune van India met brak water.

5. Mooie eilanden Oost-India

Een reis naar Oost-India kan je best afsluiten met een verlenging op een van de Indiase eilanden. Twee paradijselijke eilandengroepen, de Andamanen en Nicobaren, bevinden zich op ruim 1.000 km van de kust en behoren tot de mooiste eilanden op de wereld en de beste plekken om te duiken. Een azuurblauwe zee, tropische begroeiing en mooie koraalriffen vormen hier het paradijs. Vanaf Chennai en Kolkata is het ca. 2 uur vliegen naar Port Blair.

6. Culturele bezienswaardigheden Oost-India

De meeste culturele bezienswaardigheden in het oosten van India vind je in de bruisende stad Kolkata, niet voor niets de culturele hoofdstad van het land. Veel kunstenaars en literaire beroemdheden komen uit deze stad. Daarnaast zijn er ook in overige plaatsen vele mooie tempels, boeddhaplekken en bedevaartsoorden. Deelstaat Odisha heeft 3 bekende bezienswaardigheden: Bhubaneshwar (stad van de tempels), Puri (religieuze stad) en Konark (met de gelijknamige zonnetempel), samen de zogeheten "driehoek van het geloof".

Kijk voor meer bezienswaardigheden in India.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!