Ga naar content

Levende bruggen in India

Cherrapunji

Oost-India - Cherrapunji is een plaatsje in het noordoosten van India, in Meghalaya, het uitstekende gebied ten noorden van Bangladesh. Het is een van de natste plekken op aarde.

1. Levende bruggen van Cherrapunji

Het plaatsje staat bekend om een wel zeer bizar natuurfenomeen, de levende bruggen. Natuurfenomeen, ja en nee. Want het is wel met behulp van de mens dat dit heeft kunnen ontstaan. De bewoners hebben de Indische rubberbomen op zo'n manier weten laten groeien, dat ze met de wortels en lianen levende bruggen vormen. De bruggen zijn bedekt met aarde, zodat men er ook echt gebruik van kan maken. Doordat de wortelbruggen steeds verder groeien, worden ze steeds steviger. De langste levende brug is 30 meter lang, de oudste ruim 500 jaar oud! Tevens is het vanwege de enorme hoeveelheden neerslag een van de natste plekken ter wereld.

2. Mooie watervallen bij Cherrapunjee

Daarnaast vind je in de omgeving, bij Mawsmai (5 km ten zuiden van Cherrapunji) prachtige watervallen. De Seven Sisters Falls zijn de vierde hoogste watervallen van India. In zeven delen vallen deze Nohsngithiang Falls gedurende het regenseizoen over de kalkstenen klikken van de Khasi Hills. De vallei wordt gehuld in mist. Nohkalikai in de vijfde hoogste waterval in India. Deze ligt op ca. 7 km van het dorp.

3. Mawsmai Caves

In het Eco Park, direct bij het Pala Resort bevinden zich de Mawsami of Mawsmai grotten. De druipsteengrotten bevatten een unieke fauna en flora: vleermuizen, insecten, vogels, schelpdieren, spinnen, wormen en slakken. Bij de ingang groeien unieke planten.

4. Thangkharang Park

Iets meer naar het zuiden ligt een van de mooiste parken van Meghalaya, het Thangkharang Park.

Bereikbaarheid Cherrapunji

In afstand is Umroi Airport bij Shillong de dichtsbijzijnde luchthaven. Deze vlieghaven heeft echter slechte connecties met andere luchthavens; er vliegt slechts sporadisch een vlucht vanaf Kolkata. Beter kies je de Guwahati luchthaven op 181 km van de stad. Met een taxi of bus kan je naar Cherrapunji reizen.

India

Meer weten over de natuur en natuurgebieden in India? Lees meer per nationaal park en vind de mooiste India reis.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!