Ga naar content

Bijzonder overnachten in Albanië

De Balkan wordt steeds populairder voor zowel zonaanbidders als actieve toeristen. De een houdt van een knusse houten cabin in het bos, de ander verkiest een luxe resort met zwembaden bij het strand. In Albanië vind je allerhande bijzondere accommodaties en ik zal proberen om tips voor iedere smaak te geven.

Unieke accommodaties in Albanië

Waar kan je leuk overnachten bij het strand, in de bergen of de natuur? Wij gingen op verkenning en testten een aantal accommodaties in Albanië. We delen graag onze tips voor hotels bij de zee of in het ongerepte binnenland.

1. Strandhotels

In Albanië worden steeds meer resorts bij het strand gebouwd. Het ene na het andere gloednieuwe hotel ziet het daglicht. Eén voordeel hebben ze allemaal: de prachtige zonsondergang waar de kust voor bekend staat.

Rooftop zwembad
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wil je graag overnachten in een bruisende badplaats, of ben je juist op zoek naar een kindvriendelijk hotel met zwembad en glijbanen, dan vind je hieronder een breed aanbod aan zonvakanties en strandvakanties, met leuke resorts in verschillende prijsklassen.

Melia Durres is overtreffend in elke zin van het woord. Alles in dit hotel is groter en indrukwekkender dan in andere hotels in Albanië. Het buiten- en binnenzwembad zijn gigantisch groot en er is ook nog een een uitgestrekt strand met heel veel strandstoelen. Tussen het buitenzwembad en de kust ligt een groene oase, waar vogels fluiten vanaf de schaduw biedende bomen.

Zwembad Albanië
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Agriturismo

Wil je genieten van de Albanese gastronomie en hou je van een kleinschalig verblijf, dan is een agriturismo wat voor jou. In Albanië zijn er veel boerderijen en biologische vakantiehuizen te vinden.

Agritourism Huqi is een goede plek om te eten, te overnachten en het is ook een event- en trouwlocatie. Het ligt min of meer tussen Tirana en Durrës. Een wat kitscherig pad met hartvormige rozenbogen en overdekte hoekjes voert naar het hoofdrestaurant bij een vijver. Je kunt er overnachten in houten huisjes.

Huqi Albanië agritourism
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Vakantiehuizen en appartementen

Verblijf je graag op een rustige plek zonder andere gasten om je heen, dan is een appartement of vakantiehuis wat je zoekt. Vooral in de bergen vind je nog veel pensions en guesthouses. Voor € 50 per nacht kan je al zeer fijne onderkomens reserveren. 

Huis of villa reserveren

Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips in de juiste richting kunnen sturen voor jouw vakantie accommodatie in Albanië.  Mocht je nog meer willen weten over de verschillende toeristische trekpleisters, bekijk dan ook onze algemene informatie over Albanië

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!