Ga naar content

Bijzonder overnachten in Denemarken

Ooit gehoord van hygge? Grofweg is dit Deense begrip te vertalen als gezelligheid, maar voor de Denen omvat het veel meer dan dat. Hygge zit diep in de Deense cultuur geworteld en heeft een sterk verband met een knus thuis. De Denen houden van kaarsen, dekens, kussens, houten details en openhaarden. Niet gek dus dat je tijdens jouw reis door Denemarken veel knusse vakantieadresjes zal tegenkomen. Wij delen graag onze top 'hyggeligte' overnachtingen voor jouw Denemarken reis.

Originele slaapplekken in Denemarken

Iedere reis wordt leuker met een gezellige slaapplek. Na een dag in de natuur is het dan lekker 'thuiskomen'. Wij hebben tijdens onze reis in Denemarken ervaren dat een bijzondere slaapplek je lang bij zal blijven en onderdeel wordt van de reiservaring. Daarom tippen wij de mooiste, groenste en gezelligste overnachtingen in het land.

1. Vakantieparken in Denemarken

In heel Denemarken vind je ontzettend kindvriendelijke vakantieparken waar je vaak een speciaal soort accommodatie kunt boeken. Landal heeft een aantal mooie vakantieparken in Denemarken. Zowel in Jutland als in Funen kun je terecht op de groene en ruim opgezette parken. Altijd met outdoor activiteiten zoals fietsen, wandelen of watersporten. Leuk voor een vakantie Denemarken met de kinderen.

Andere vakantieparken vind je op de website van TUI. Zij hebben een mooi aanbod van gevarieerde parken. Aan zee, nabij Legoland of in alle rust. Ook een aanrader zijn de bijzondere accommodaties die Buro Scanbrit aanbiedt. Kies bijvoorbeeld voor een houten kampeerhut op een groene locatie en wordt één met de natuur.

2. Vakantiehuizen in Denemarken

Voor wie liever niet op een vakantiepark verblijft zijn er ook genoeg huisjes die vrij staan, omringd door de Deense natuur. De beste opties vinden wij altijd bij Natuurhuisje.nl waar je alles vindt van blokhutjes tot luxe villa's en van huizen aan zee tot huisjes in het bos. Je kunt zelf eens rondkijken of je kunt onze selectie bekijken. Twee huisjes sprongen er in het bijzonder uit:

3. Vakantieboerderij Denemarken

Slapen tussen de dieren is een leuke optie in het landelijke Denemarken. Overnachten op de boerderij is leuk en knus, ook met kinderen. Zo leren jullie gelijk iets over het lokale boerenleven. Er zijn genoeg boerderijen die hun deuren openstellen voor bezoekers. Soms in de vorm van een B&B, soms in de vorm van kamperen of glamping. Kijk zeker eens bij Booking.com voor de leukste boerderijvakanties in Denemarken.

4. Glamping in Denemarken

Voor een mooie glamping ervaring kun je ook in Denemarken terecht. Denk aan overnachtingen in een yurt, safaritent of andere vorm van glamping in de Deense natuur.

5. Campings Denemarken

Genoeg mooie campings in Denemarken, bijvoorbeeld aan zee of omringd door groen. De kampeerplekken van Eurocampings zijn een aanrader. Deze staan veelal op de mooiste plekken bij zee, ook op het eiland Bornholm.

Hoewel wildkamperen in Denemarken niet is toegestaan is er een aantal aangegeven bossen waar het wel mag. Zelfs op het strand mag het soms. Ook kun je primitief overnachten in schuilhutten in bijvoorbeeld Thy nationaal park. Hier kun je niet voor reserveren. Hier geldt: wie het eerst komt die het eerst maalt. Pak dus zeker je slaapmatje en kussen in want dit is pas echt een unieke ervaring. Slapen in het wild, onder de sterren. Het is ook nog eens helemaal gratis. Voor een overzicht van dit soort plekjes kun je kijken op deze Deense website.

Schuilhut Thy Park
Deel op Pinterest

Als jouw voorkeur uitgaat naar een kampeertripje, dan raden wij je aan om ook te kijken naar onze andere tips voor kamperen in Denemarken.

6. Boomhut Denemarken

Hoe gaaf is dat? Slapen tussen de bomen in een knus houten huisje. Het kan op het eiland Funen. Wij vonden hier een unieke boomhut waar je mag overnachten. Kijk je uit het raampje van de hut dan kijk je uit over de boerderijdieren van de eigenaars. Iedereen die in de boomhut heeft overnacht is razend enthousiast. Ga jij hem binnenkort ook eens proberen?

7. B&B Denemarken

De gastvrije Denen verwelkomen je maar al te graag in hun knusse Bed and Breakfasts. We raden je aan eens een kijkje te nemen bij de diverse B&B's via Booking.com. Je komt hier B&B's tegen in alle soorten en maten, zoals in een oude boerderij of in een blokhutje. Maar waar je ook slaapt, je ervaart altijd het Deense 'hygge' gevoel. Enkele toffe Bed and Breakfasts in Denemarken:

    Meer tips lezen voor dit mooie land? Bekijk aanraders voor mooie plekjes in Denemarken.

    Veelgestelde vragen

    Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!