Ga naar content

Bijzonder overnachten in Noorwegen

Unieke slaapplekken midden in de natuur? Wij maakten een rondreis in Noorwegen, op zoek naar de gave plekjes in de natuur, maar ook naar de meest unieke en originele overnachtingsplekken, die we graag met jou delen.

Originele slaapplekken

Waar kan je logeren in Noorwegen? Hieronder onze selectie unieke overnachtingsplekken.

1. Knusse vakantiehuizen in Noorwegen

Wat vooral kenmerkend is aan huizen in Noorwegen is dat ze prachtig passen in het groene landschap. Rode en bruinen houten chalets met kleine witte raampjes flatteren het Noorse landschap. Bij een fjord of meer weerspiegelen de houten woningen in het heldere water. Typerend zijn ook de groene grasdaken in Noorwegen. Deze daken zijn bedekt met mos, gras of een sedummat.

Hiermee gaan de huisjes deels op in het landschap, maar de dakbedekking heeft ook een duurzame functie. Het beschermt tegen slechte weersomstandigheden in de winter en zorgt voor verkoeling in de warmere maanden. De daktuinen houden ook regenwater vast. 

2. Blokhutten

Overnacht in een houten blokhut in Noorwegen en ervaar het echte Noorse vakantiegevoel. Knisperend vuur in de haard, de geur van hout om je heen. Heerlijk toch?

3. Slapen op de boerderij

Ook bijzonder is een overnachting op een boerderij. De meeste historische boerderijen in Noorwegen bestonden uit een hoofdgebouw en verscheidene bijgebouwen, waar voedsel en oogst werd opgeslagen. Veel van deze hoofdgebouwen zijn vandaag de dag in gebruik als gewone woningen en de schuren en andere huisjes op het landgoed worden vaak verhuurd via boekingssites. Zo verbleven wij in een 18de-eeuwse voorraadschuur, een unieke slaapplek.

4. Boutique hotels

Prachtig is het Scandinavisch design. Dit zie je vaak terug in hotels. De keuze voor veel natuurlijke materialen en donkere kleuren geeft een chique uitstraling aan het interieur.

5. Kamperen in Noorwegen

Vooral in de zomer is het populair om te kamperen in Noorwegen, zo ben je immers nog meer één met de natuur. Wildkamperen is toegestaan, maar het is natuurlijk ook prettig om sanitair en andere voorzieningen tot je beschikking te hebben. En op een camping maak je sneller kennis met andere reizigers. 

Deel op Pinterest

Bekijk zeker ook onderstaande unieke kampeermogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!