Ga naar content

Cirque de Navacelles

Mooiste plekken in de Cevennen - Een van de hoogtepunten van de Cevennen is het Cirque de Navacelles, een prachtig keteldal.

Cirque de Navacelles bezoeken

De bekendste bezienswaardigheid van de Cevennen is het keteldal van Navacelles. In het Frans spreekt men dan van een Cirque, net als de keteldalen in de Pyreneeën. Hier in de Cevennen hebben we het over een bijzondere vallei in de omgeving van St.-Maurice-Navacelles en Blandas. 

De rivier de Vis heeft er een dal geslagen in het hoogplateau. Vanaf de parkeerplaats bovenaan het plateau heb je een schitterend zicht op het Cirque de Navacelles. Een best uitdagende route voert helemaal tot beneden in het dal. Voor de minder sportieve toerist is de vallei ook met de auto bereikbaar!

Tips voor bijzondere overnachtingen in de omgeving:

Wandelen bij Cirque de Navacelles

Trek je wandelschoenen maar aan, want in dit gebied kan je prima wandelen. Niet te missen is de korte wandeling naar een oude molen, de Moulin La Foux de la Vis. Vertrekpunt van het wandelpad vind je halverwege de afdaling met de auto naar de bodem van het cirque. In een bocht is een kleine parkeerplaats, waarvandaan je naar de molen kan wandelen (1,1 km heen). 

Ook met kinderen is dit prima te doen, maar de allerkleinsten kan je best in een draagtas op de rug zetten. Er zijn enkele steile afgronden. De route biedt een fraai zicht op de omgeving. Het laatste stuk voert door de bossen en daar bevindt zich de voormalige molen. De ondergrondse rivier komt hier boven de grond en spuit nu bij de eeuwenoude molen met volle kracht uit de grond.
Er zijn ook langere wandelroutes voor de meer getrainde liefhebbers.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!