Ga naar content

Wandelen in de Cevennen

Cevennen in Frankrijk - In de diepe kloven van de Cevennen kan je prachtig wandelen. Boven je hoofd draaien gieren rondjes op de thermiek, cirkelend tegen een achtergrond van steile rotswanden en bizar gevormde stenen pilaren. In de heldere riviertjes van de Cevennen kan je met een beetje geluk bevers zien en bij goed weer kan je heerlijk plonzen in het heldere water. Pauzeren kan ook op een terrasje in een pittoresk en authentiek dorpje.

Mooiste wandelgebieden in de Cévennes

Waar wandelen in de Cevennen? Ondanks het feit dat het natuurgebied weinig wordt bezocht door toeristen en de tijd er 30 jaar lijkt stilgestaan te hebben, is er op veel plaatsen een relatief goed onderhouden wandelnetwerk. Mooie plekjes om te wandelen:

1. Wandelen op de Mont Aigoual

Le sentier des 4000 marches is met stip de populairste wandelroute van de Cevennen. Ieder jaar wordt er zelfs een wedstrijd georganiseerd.
Tracé IGN : Mont Aigoual par le sentier des 4000 marches
Vertrekpunt: 355m
Hoogste punt: 1565m
Afstand: 24,5 km
Duur: ca. 8 uur

2. Sur les traces du mouflon

Een wandelroute voor mensen die een makkelijkere tocht willen maken, met een schitterend vergezicht kunnen de route "Sur les traces du mouflon" op de Pic de Barette wandelen. Een korte wandeling van ca. 1,5 uur met een prachtig uitzicht over de Zuidelijke Cevennen.

Vertrekpunt: op 2 km van de col de la Lusette (op de D329)
Duur: 1u30 - 2u00
Afstand: 2,3 km
Hoogteverschil: 100 m
Niveau: zeer makkelijk

3. Wandelen in het Cirque de Navacelles

Het keteldal Cirque de Navacelles is een van de drukst bezochte plekken in de Cevennen. Het loont zeker de moeite om hier de wandelschoenen aan te trekken en het gebied te voet te verkennen. Een van de routes die je zeker niet mag missen is het pad naar de Moulin La Foux de la Vis.

4. Causse Méjean

Leuke plek om te wandelen is het karstlandschap van de Causse Méjean, een van de hoogvlakten van de Cevennen, dat opmerkelijke erosieverschijnselen, met dolines en zogenaamde rotsvazen vertoont. Verken ook de Gorges du Tarn en de Gorges de la Jonte, indrukwekkende kloven.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!