Ga naar content

Kajakken in de Cevennen

Het landschap in het zuiden van Frankrijk wordt gekenmerkt door verscheidene diepe kloven. Rivieren hebben hier in de loop der tijd een weg gebaand tussen de rotsen en zijn vandaag de dag een populaire plek om te baden.

Kajakken in de Cevennen

In de Cevennen zijn verscheidene rivieren die prima geschikt zijn om te kajakken. Het water is lekker rustig en de enkele stroomversnellingen zijn niet te wild, maar zorgen net voor voldoende spanning en avontuur. Tijdens een kajaktocht in de Cevennen is het vooral genieten van de prachtige natuur. Hoge rotswanden torenen uit boven het heldere water en geurige struiken groeien langs de oevers. In het rivierwater zie je duidelijk de stenen op de bodem en regelmatig komt een grote vis of een school kleinere visjes voorbij zwemmen. Wat zijn de beste plekken om te kajakken in de Cevennen?

1. Kajakken op de Gorges du Tarn

De Tarn is de populairste rivier om te kajakken in de Cevennen. Langs de route die parallel loopt met de rivier vind je diverse aanbieders. Het maakt niet heel veel uit welke excursie of kanotocht je kiest. Zodra de verschillende benodigdheden uitgedeeld zijn (peddels, waterton en reddingsvest) worden alle deelnemers vervoerd naar een beginpunt. Je kiest voor een bepaald aantal kilometers op afstand van het eindpunt. Dit einde is waar je de kano of kajak hebt gehuurd, en is dit niet het geval dan wordt je weer opgehaald.

2. Kajakken op de Hérault

De Tarn is zoals gezegd erg populair. Wil je een wat rustigere kajakexcursie maken, kies dan voor de zuidelijker gelegen rivier de Hérault. Ook hier zie je in de zomer veel mensen kajakken, maar het is toch wat rustiger dan de Tarn of de Ardèche. Heel leuk is overigens de steile helling bij Laroque, hier moeten kano's zich een eind naar beneden laten glijden over een damwand. Toch even spannend, want af en toe gaat er eentje over de kop!
Laroque is tevens het vertrekpunt van de meeste kanotochten op de Hérault.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!