Ga naar content

Gorges du Tarn

Mooiste plekken Cevennen - Minder bekend dan de Ardèche en de Dordogne, en dus ook minder druk, is de Tarnrivier. Deze stroomt door de gelijknamige Tarn kloof, beter bekend onder de Franse naam "Gorges du Tarn". De kloof en de omgeving zijn nog relatief authentiek als vakantiebestemming en vormen een schitterend gebied voor een actieve vakantie in Frankrijk.

Mooiste plekken Tarn

De Gorges du Tarn staat in eerste instantie bekend om de rivier. Er is veel te beleven op en rond het water. Maar ook de dorpjes in het gebied bieden veel vertier. 

1. Kloof

De Gorges du Tarn is een ongeveer 500 meter diepe kloof tussen twee kalkplateaus; de Causse Méjean en de Causse de Sauveterre.

2. Authentieke dorpen

De kloof vangt aan bij het plaatsje Ispagnac, waar de prachtige brug "Pont de Quezac" de rivier overspant.

Pont de Quezac
Deel op Pinterest

50 kilometer verderop eindigt de kloof bij Le Rozier. De weg door de kloof voert, in tegenstelling tot andere bekende kloven, door het onderste en middelste deel, dus dichter bij de rivier dan bij de Ardèche en de Verdon, waar de weg bovenaan loopt. Hierdoor rijd je bij de Tarn tussen de rotswanden en krijg je veel meer het idee om door de kloof opgeslokt te zijn. 

Castelbouc
Deel op Pinterest

Langs de stroom liggen mooie authentieke dorpen, zoals Castelbouc en Saint-Chély-du-Tarn. Tussen La Malène en Les Détroits liggen de smalste stukken van de kloof, bij Sainte-Enimie is de kloof op haar smalst. Hier vind je ook de La Mornie grot.

De Tarn is een van de beste vogelgebieden in Frankrijk

3. Kajakken op de Tarn

Een van de leukste dingen om te doen in de Gorges du Tarn is een afdaling per kajak. Heerlijk is het om te kajakken over het rustig stromende water, dat regelmatig afgewisseld wordt door een stroomversnelling. Toegankelijk voor jong en oud, en net spannend genoeg voor mensen die houden van uitdaging. Wissel het kanoën of kajakken af met een plons in het heldere water! 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Klimmen en canyoning

Het gebied biedt ook tal van leuke klimroutes op de kalkstenen rotsen. De meest avontuurlijke klimmers kunnen hier dus zeker terecht. Ben je niet zo bedreven met het echte werk, neem dan deel aan een canyoning tour of via ferrata, wat iets minder moeilijk is.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!