Ga naar content

wAARDEvol reizen naar Morzine

wAARDEvolle projecten Morzine

Er zijn door heel Frankrijk waardevolle projecten te vinden, zo ook hier in Morzine. In 2021 wonnen zij niet voor niks de Flocon Vert, een award die wordt uitgereikt aan bestemmingen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Enkele voorbeelden van wat zij doen op gebied van duurzaamheid lees je hieronder:

1. Montagne Verte

Het in Morzine gevestigde Montagne Verte is een non-profit organisatie die ernaar streeft om duurzaamheid in dit gebied prioriteit te maken. Ze hebben het al voor elkaar gekregen om, als je naar Morzine bent gereisd met de trein, je van een Alpin Express Pass te voorzien, waarmee je in aangesloten bars, restaurants, hotels en verhuurbedrijven 5-10% korting krijgt.

2. Duurzame wintersport in Morzine

Wintersport en duurzaamheid, dat wringt vaak wat met elkaar. Maar in Morzine zit je zeker goed als je wilt gaan voor een eco-winterreis. Morzine is ten eerste een autovrij dorp, lekker rustig en zonder uitstoot! In de winkelstraat van Morzine kun je terecht voor goede, tweedehands skikleding. Grotendeels afkomstig van instructeurs.

Duurzame wintersport Morzine
© Naturescanner Mirre
Deel op Pinterest

De skiliften hebben zonnepanelen en brengen je iets langzamer dan je gewend bent de berg op waardoor een hoop energie bespaard wordt. Ook kun je in de winter natuurlijk eenvoudig met de trein naar Morzine reizen en ontvang je de kortingspas. Lees meer over een duurzame winterreis naar Morzine.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!