Ga naar content

wAARDEvol reizen

Waardevolle projecten in Griekenland

Wil jij tijdens je reis ook iets bijdragen aan de natuur en cultuur van het land, dan ben je hier aan het juiste adres. Op Naturescanner vertellen we je graag meer over projecten die wij waardevol vinden. Projecten of reizen, waarmee jij als toerist ook positief bijdraagt aan een bestemming.

1. Blue Marine Foundation en Sawadee

Een reisorganisatie die we hier in de kijker zetten is Sawadee. Zij reserveren een deel van hun winst voor duurzame initiatieven, waaronder de Britse Blue Marine Foundation.

Gedurende een periode van drie jaar steunen zij samen met de zusterbedrijven van Travelopia 7 projecten van Blue Marine. Dit doen zij met een donatie van 1 miljoen euro. Deze projecten dragen bij aan het behoud en herstel van 7.000 hectare aan zee- ecosystemen. Door een reis bij Sawadee te boeken, steun ook jij deze projecten.

Posidonia zeegras
© iSea
Deel op Pinterest

Een van die projecten focust zich op Griekenland. Het Griekse Posidonia-zeegras wordt bedreigd door vervuiling en andere invloeden. In Griekenland werkt de stichting aan een uitgebreide beoordeling van CO2-verwijdering en -opslag in de zeegrasbedden. Met geavanceerde camera’s verzamelt men data om de impact van dit levendige ecosysteem op het klimaat beter te begrijpen en kennis te vergroten voor gelijkaardige gebieden in de hele Middellandse Zee.

2. Compenseer je vlucht

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!