Ga naar content

Fietsen in Griekenland

Griekenland is een schitterende, veelzijdige bestemming voor een fietsvakantie. De eilanden en het Griekse vasteland hebben goede fietsbestemmingen, met zowel uitdagende fietsroutes als rustige, vlakke paden.

Mooiste fietsroutes in Griekenland

Wat zijn de mooiste gebieden om te fietsen in Griekenland? Welke eilanden hebben een goed fietsnetwerk en waar vind je mooie mountainbikeroutes? Wil je een volledig overzicht van fietspaden in Griekenland, neem dan zeker een kijkje bij reisboekhandel De Zwerver: zij bieden voor elke streek gedetailleerde fietskaarten en fietsgidsen.

1. Fietsen op Corfu

Het eiland Corfu is een relaxt eiland om te fietsen. Peddel door het groene zuiden van het eiland, langs olijfbomen, een turquoise zee en authentieke dorpjes.

2. Fietsen op Zakynthos

Zakynthos behoort tot de Ionische Eilanden. Witte krijtrotsen contrasteren er fel met zandstranden en de azuurblauwe zee. Hiermee is Zakynthos voor velen een van de mooiste eilanden van het land. Bekende hoogtepunten zijn het Navagio strand, met scheepswrak, de schildpaddenbroedplaats en de blauwe grotten bij Agios Nikolaos.
Hoewel veel toeristen kiezen voor een scooter of zelfs quad om het eiland te verkennen, gaat onze voorkeur naar ongemotoriseerd vervoer. Hierbij heb je meer de tijd om de mooiste plekken op Zakynthos in je op te nemen.

3. Fietsen op Kefalonia

Ook Kefalonia hoort bij de Ionische archipel. Dit is zeker een van de beste en meest populaire fietseilanden in Griekenland. De fietspaden bieden schitterende vergezichten over de blauwe zee. Dit in combinatie met getjirp van de krekels, de groene cipressen en de heerlijke mediterrane geuren zorgen voor een heerlijke fietsvakantie.

4. Fietsen op de Cycladen

De eilanden Naxos, Paros, Syros en Santorini behoren al lang tot de favorieten onder fietsers. Bezoek de eeuwenoude marmergroeves van Naxos, de vulkanische stranden van Santorini en de bergdorpen en idyllische vissersdorpen op Paros.

5. Fietsen op de Peloponnesos

Wie wat ruigere paden zoekt, kan terecht op de Peloponnesos. Stop onderweg bij lokale wijnboeren en proef de beste Griekse wijnen. De schiereilanden hebben ruige kammen waar je prachtig kan mountainbiken. Of fiets langs historische bezienswaardigheden uit de Griekse oudheid: Mycene, Epidauros en Nemea. Laat je meevoeren naar de tijd van Homerus. 

Fietsen in Griekenland
Deel op Pinterest

6. Fietsen op Karpathos

Karpathos is een eiland van de Dodekanesos, dat zicht tussen Rhodos en Kreta bevindt. Het langgerekte eiland biedt een afwisselend fietslandschap: van mooie zandstranden tot bergen. Er is hier slechts weinig toerisme, waarmee dit dus een ideale fietsbestemming in Griekenland is voor wie rust en natuur zoekt.

7. Fietsen op Kreta

Kreta is het grootste eiland en biedt dus veel mogelijkheden om te fietsen en te mountainbiken. Van een dagtocht tot een week fietsplezier, het kan allemaal. De routes zijn goed aangelegd en de natuur is veelzijdig.

8. Fietsen bij Meteora

De spectaculaire rotsformaties met kloosters er bovenop zijn voor velen een van de hoogtepunten van het Griekse vasteland. Je kan prachtig fietsen bij Meteora dus als je de kans hebt, spring op de trappers en geniet van de uitzichten onderweg! Ook leuk in combinatie met een wandeling.

Tips Fietsvakantie Griekenland

Kies je voor een georganiseerde fietsvakantie in Griekenland, dan zijn de mooiste fietsroutes al uitgestippeld en bespaar je een hoop stress met uitzoeken. Je kan deelnemen aan een verzorgde groepsreis, waarbij je samen met eensgezinden gaat fietsen. Wil je liever op eigen houtje fietsen, dan zijn er ook veel leuke individuele fietsvakanties te boeken. Wanneer je reizen gaat vergelijken, kijk dan goed of bagagevervoer en huurfiets al dan niet inbegrepen zijn.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!