Ga naar content

Paardrijden in IJsland

Wie de natuur in IJsland op zijn mooist wil zien, moet zeker eens een excursie paardrijden overwegen. Op het paard rijd je langs de mooiste landschappen van IJsland, door afgelegen valleien en langs prachtige fjorden.

Excursie paardrijden

Vanuit de meeste dorpen en steden in IJsland kan je excursies boeken, waarbij je enkele uren tot meerdere dagen gaat paardrijden. De meeste tochten in IJsland zijn geschikt voor alle niveaus, de gidsen passen de zwaarte van de route meestal aan aan de ervaring van de ruiters. Wat zijn de mooiste plekken voor een ruitervakantie?

1. Paardrijden in het noorden

In het noorden van IJsland verken je de ongerepte fjorden en bergen. Vanuit Akureyri en Skagafjördur worden er diverse tours aangeboden, waarbij je te paard de wilde schoonheid van het landschap ontdekt. Skagafjörður staat bekend als het fokgebied van het IJslandse paard. Het wordt omgeven door prachtige bergen en gifgroene valleien.

2. Paardrijden in de Westfjorden

Op ca. 50 km ten zuiden van Ísafjörður ligt Þingeyri, een goede uitvalsbasis voor een paardrijtocht door de Sanda vallei. Deze populaire excursie is geschikt voor beginners en gevorderden. De Belgische eigenaar past de route aan naar de ervaring van de ruiters.

3. Paardrijden bij Reykjavik

Net ten zuidoosten van Reykjavik ligt het natuurgebied Heidmork. Hier kan je paardrijden over rode lavavelden en langs de pseudokraters van Rauðhólar. Zowel beginners als gevorderden kunnen rondrijden over dit prachtige stukje natuur.

IJslander

Wie aan paarden en IJsland denkt, denkt meteen aan het bekende paardenras, de IJslander. Ruim 1000 jaar worden dit ras al gefokt in IJsland zonder enige bloedvermenging. Het zijn de Vikingen en Kelten die paarden introduceerden op het eiland, maar de IJslanders hebben hun paarden raszuiver doorgefokt. IJslandse paarden zijn vriendelijke en makkelijk te berijden paarden.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!