Ga naar content

Cilento Nationaal Park

Italië - Wie weg wil van de drukte aan de Amalfikust moet zeker eens overwegen om het schitterende landschap van Cilento Nationaal Park in Italië te ontdekken.

Authentiek Cilento

Dit authentiek gebleven Italiaanse natuurgebied is beschermd door UNESCO. In het uitgestrekte Cilento park vind je bergen, bossen, grotten en rivieren. Breng een bezoek aan eeuwenoude dorpen, kastelen en kloosters. Net onder het nationaal park bevindt zich de Golf van Policastro, een van de mooiste stroken van de Tyrrheense kust.

Velia opgravingen
Deel op Pinterest

Noordelijker, op een kwartiertje rijden van de archeologische opgravingen van Velia, liggen enkele fraaie stranden: Marina di Casalvelino en Marina di Ascea. Ook de Baai van Castellabate, in het noorden van Cilento, is een lust voor het oog. Relax op het strand of breng een bezoek aan de burcht die dateert uit de Middeleeuwen. De culinaire specialiteit van de streek is buffelmozzarella met tomaten en olie. Uiteraard hoort daar een goed glas lokale wijn bij!

Wandelen in Cilento

Het park biedt enkele prachtige wandelroutes voor ieder type wandelaar. Wandel tussen de glooiende heuvels van Campanië. Vanaf San Marco maak je mooie kustwandelingen en in Ottati en Felitto starten diverse wandelingen door de natuur. Onze top wandelroutes:

1. Fiumicello Lake Trail

Wandeling langs het meer. Dit is een makkelijke rondwandeling (2,3km), die toegankelijk is voor iedereen, ook voor kinderen. Langs het pad bij het water zijn houten observatiehutten voor vogelobservatie.

2.  Eucalipto Trail

De Eucalipto route (3 km) voert over de heuvelflanken langs de Alento Rivier, met hoogteverschillen van maximaal 80 meters.

3. Gole del Calore

Wandel naar de prachtige kloof Gole del Galore. Vanuit Felitto voert een makkelijk pad van ca. 3,5 km naar deze bezienswaardigheid. Ook de middeleeuwse brug ligt in deze omgeving.

4. CamminAlento Trail

Deze wandelroute (11 km) is de moeilijkste en de mooiste wandeling. Je hebt 6 uur nodig om deze te lopen. De trail voert langs de hele omtrek van het Alento Meer. 

Wandelen in Cilento
Deel op Pinterest

Overige activiteiten Cilento

Er is nog veel meer te doen in Cilento Nationaal Park. Paardrijden, fietsen, boottochtjes op het Alento reservoir of relaxen in een prachtig landschap met meren, een rivier en Mediterrane vegetatie. 

Gole del Calore
Deel op Pinterest

Bereikbaarheid Cilento

Wie met het vliegtuig naar Cilento nationaal park reist kan goedkope tickets van Amsterdam naar Napels boeken bij Transavia.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!