Ga naar content

Comomeer

Mooie plekken Italië - Vakantie met de kinderen, actieve vakanties of een romantisch weekje weg, het Comomeer is een van de mooiste Italiaanse meren en de bestemming voor la Bella Vita! Een ideale vakantie voor wie tijdens een vakantie in Italië wil uitrusten, maar ook actief zijn en nog even iets wil zien van de omgeving.

Vakantie bij het Comomeer – Lago di Como

Het Comomeer in Italië is een van de grootste Alpenmeren en het diepste meer van Europa. Het heeft een prachtige ligging tussen de bergen. Het fantastische klimaat zorgt voor een exotische plantengroei en uiteraard ook voor een prettige vakantie in Italië.

Brienno
Deel op Pinterest

Deze populaire vakantiebestemming is befaamd voor watersporten, zoals zeilen, kajakken en surfen. De natuurrijke omgeving is ook geschikt voor jong en oud, voor mensen die houden van wandelen, fietsen en zelfs voor meer avontuurlijke reizigers die bijvoorbeeld willen bergbeklimmen.

Mooiste plekjes Comomeer

Wat zijn de leukste plaatsjes bij het Comomeer en welk gedeelte is de moeite? Vaak wordt gezegd dat Bellagio, bij de Y-splitsing van het meer het mooiste deel van het meer is. Welke bezienswaardigheden mag je nog meer niet missen tijdens een vakantie bij Como?

1. Mooie dorpen

De dorpen rond het Comomeer ademen een authentieke Italiaanse sfeer uit. Bellagio, tussen de twee armen van het meer, is een typisch Italiaans plaatsje en een mondaine plaats bij het Lago di Como. Andere toeristencentra zijn Bellano, Varenna en Menaggio. Brienno ligt aan de westkant en levert mooie plaatjes op. Ook Varenna is een pittoresk vissersdorpje bij het meer, een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. 

Varenna
Deel op Pinterest

2. Bergen bij het Comomeer

Aan de oostkant van het meer vind je de mooiste bergen, waaronder de Monte Legnone (2609 m), de Grigna (2410 m) en Monte Resegone (1875 m). In het westen liggen ook een aantal mooie bergen. Op onderstaande foto zie je de Corni di Canzo in de omgeving van Lecco.

Bergen Comomeer
Deel op Pinterest

3. Oude abdijen en kerken

Wie graag oude kerken en abdijen bezoekt heeft in de omgeving van het meer ook veel te zien. Onder meer de Abdij van Piona is een klooster in Romaanse stijl die de moeite waard is.

4. Italiaanse markten

Verder zijn er natuurlijk de typische marktjes om heerlijk rond te kuieren, op zoek naar koopjes of heerlijke ambachtelijke etenswaren en souvenirs. Ieder dorp heeft wel een markt. Zorg ervoor dat je in de ochtend gaat, de markten sluiten meestal rond het middaguur.

5. Stranden Comomeer

Hoe zijn de stranden van het Comomeer? De stranden van het meer bestaan voornamelijk uit kiezels en gras. Het is dus een toplocatie voor een vakantie in Italië met de kinderen; de kids kunnen zich bij het Comomeer naar hartenlust vermaken in het water, zwemmen, stoeien en keien zoeken.

6. Grotten

Er bevinden zich talrijke grotten rond het Comomeer. Sommigen zijn toegankelijk voor het grote publiek, anderen alleen voor speleologen. De bekendste grotten zijn de Buco del Piombo bij Erba, waarvan het eerste deel door iedereen bezocht kan worden, en de Grotte di Rescia in Claino bij het nabijgelegen Luganomeer. Deze grot (open van april tot eind september) is bijzonder mooi.

In een van de kamers valt de Santa Giulia waterval vanaf 88 meter hoogte naar beneden. Bij Valbrona bevinden zich 4 grotten (Grotta del Socio, Grotta del Maiale, Pulpito del Re, Bus di Lader). In Magreglio vind je de Bocc di Pegur, een serie met elkaar verbonden gronden met tal van stalactieten, net boven de bron van de Lambro rivier. Nog andere grotten bevinden zich bij Nesso (Grotta Masera) en in Lezzeno (Grotta dei Bulberi).

7. Orrido di Bellano

Breng zeker ook een bezoek aan de Orrido di Bellano: een natuurlijke kloof tussen Taceno en Bellano. De Pioverna rivier heeft hier in de loop der eeuwen enorme potholes en prachtige grotten uitgesleten uit de rotsen. Een pad voert door de kloof, zodat ook jij kan genieten van de schoonheid van deze plek. 

Orrido kloof Como
Deel op Pinterest

Overnachten Comomeer

Zoek je een vakantiehuis of camping bij het meer, bekijk dan het aanbod hieronder. Een hotel bij het Comomeer, dan heeft Booking.com vast wat voor je. De site biedt ruim 100 hotels bij het Comomeer. Wil je weg van alle drukte rond het meer, zoek dan naar een bijzondere overnachting op Natuurhuisje.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!