Ga naar content

Lago Maggiore in Italië

Mooie plekken in Italië - Een vakantie bij het Lago Maggiore is leuk voor liefhebbers van een ontspannen en/of avontuurlijke reis. Het meer bevindt zich deels in het Zwitserse kanton Tessin, deels in de Italiaanse regio's Piemonte en Lombardije.

Natuur Lago Maggiore

Het Lago Maggiore of Maggioremeer in Italië is een van de mooiste meren van Italie. Het is een langgerekt meer in de buurt van het Val Grande Nationaal park. Dit natuurpark, dat zich ten noorden van Verbania bevindt, is een walhalla voor liefhebbers van de ongerepte Alpen en ligt dan weer op slechts een uur van Milaan. Zo kan je cultuur en natuur prima combineren in een vakantie bij het Lago Maggiore.

Vakantie Lago Maggiore

De oevers van het Lago Maggiore zijn minder steil dan de oevers van het Gardameer, dat is leuk om te weten als je bijvoorbeeld een vakantie met de kinderen wilt boeken. De kleuren van het water variëren van smaragdgroen tot diepblauw.

Mooiste plekjes bij het Lago Maggiore

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden en leuke plekken om te bezoeken tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore? Locarno, Ascona, Verbania, Luino en Stresa zijn de bekende trekpleisters rond het meer, waar je heerlijk kan rondstruinen. De Borromeïsche eilanden, midden in het meer, zijn zeker ook de moeite om te bezoeken.

En rondom het meer is er veel mooie natuur, met tal van mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te vissen. De omgeving van het meer kenmerkt zich ook door een exotische begroeiing van palmen en olijfbomen, het noordelijk deel ligt het in de Alpen. Kortom een stukje paradijs in het noorden van Italië.

1. Borromeïsche eilanden

Een hoogtepunt voor velen zijn de Borromeïsche eilanden bij Stresa; oogstrelende eilandjes in het Lago Maggiore. Een bezoek aan Isola Madre, Isola dei Pescatori of Isola Bella is een leuk idee voor een daguitstapje. Natuurliefhebbers moeten zeker de Botanische tuin op Isola Madre bezoeken, die bijna het volledige eiland omvat. Verschillende stijlen lopen in elkaar over en ieder deel van de tuin straalt een unieke sfeer uit. De botanische tuin heeft een zeer groot aantal rododendrons, cameliabloesems en azalea. Witte pauwen en fazanten lopen vrij rond in de tuin.

2. Val Grande Nationaal Park

Aan de westelijke kant van het meer ligt een schitterend natuurgebied. Val Grande is een ruig gebied met steile bergen, waar prachtige dagtochten en meerdaagse trektochten uitgestippeld zijn.

Lago Maggiore met kinderen

Wat is het mooiste meer van Italië voor een vakantie met kinderen? Dat is het Lago Maggiore, omdat de zandstranden zeer geleidelijk aflopen. Niet overal heb je mooie stranden, dus kijk goed waar je boekt. Er is ook van alles te doen voor de kinderen: het Gordola avonturenpark, het Pombia safaripark (waar je met een auto tussen de dieren rijdt), de dierentuin in Stresa en een roofvogelshow bij Locarno. 

Maggiore met kids
Maggiore met kids
Deel op Pinterest

Wandelen en fietsen bij het meer

Ook voor de actieve vakantieganger goed nieuws. In de omgeving van Maggiore zijn tal van mogelijkheden om de benen te strekken. Verken het mooie landschap te voet of fiets langs de oevers van het meer.

Vakantietips Lago Maggiore

Als je wilt vliegen naar het Lago Maggiore, dan is een fly-drive aanbevolen, zodat je veel mooie plekken kan bezoeken. Bekende plaatsen om te verblijven tijdens een vakantie bij het Italiaanse meer zijn Locarno, Ascona, Verbania, Luino en Stresa. Bij onze partners vind je leuke vakantiehuizen in de natuur. Het is leuk om een vakantie bij het Lago Maggiore te combineren met een weekendje in de bruisende stad Milaan. Wil je ook meer weten over het Comomeer, het Gardameer of onbekendere meertjes, lees dan onze informatie over de mooiste Italiaanse meren.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!